Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Maailmanperintökohteiden tutkimus- ja kehittämishankkeille myönnettävien avustusten haku käynnistyy 2.10.

Maailmanperintökohteiden tutkimus- ja kehittämishankkeille myönnettävien avustusten haku käynnistyy 2.10.


Museovirasto julistaa haettavaksi avustukset Suomen maailmanperintökohteiden tutkimus- ja kehittämishankkeisiin. Haku alkaa 2.10.2017 kello 9.00 ja päättyy 10.11.2017 kello 15. Avustusta voi hakea maailmanperintöstrategian linjauksia toteuttaville maailmanperintökohteiden yhteistyö-, tutkimus- ja kehittämishankkeille ja maailmanperintötietoisuutta edistäville hankkeille.

Suomessa on kuusi Unescon maailmanperintöluetteloon hyväksyttyä kulttuuriperintökohdetta: Suomenlinna, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, Sammallahdenmäki ja Struven ketju. Avustusta voi hakea maailmanperintöstrategian linjauksia toteuttaville maailmanperintökohteiden yhteistyö-, tutkimus- ja kehittämishankkeille ja maailmanperintötietoisuutta edistäville hankkeille. Avustusten myöntämisessä painotetaan maailmanperintökohteiden kansallisen ja kansainvälisen yhteistyön edistämistä, hankkeita, jotka tuottavat uutta tutkimustietoa kohteista, kestävän matkailun edistämistä maailmanperintökohteissa, kohteiden kiinnostavuutta ja vaikuttavuutta tukevia kehittämishankkeita sekä maailmanperintötietoisuuden ja tiedon saatavuuden parantamista.

Avustusta voi hakea kunta, yhdistys, säätiö, osakeyhtiö tai muu oikeushenkilö. Avustusta ei myönnetä yksityishenkilöille.

Muista Museoviraston avustuksista poiketen maailmanperintökohteiden tutkimus- ja kehittämishankkeiden avustukset haetaan paperilomakkeella, joka on ladattavissa Museoviraston verkkosivuilta.

Lisätietoja:
erikoisasiantuntija Stefan Wessman, stefan.wessman@museovirasto.fi, puh. 029 533 6256

Avustus Suomen maailmanperintökohteiden tutkimus- ja kehityshankkeisiin Museoviraston verkkosivuilla
Vanha Rauma
Vanha Rauma on yksi Suomen maailmanperintökohteista. Kuva: Soile Tirilä, Museovirasto.

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto