Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Olavinlinnan ravintolakilpailutus on käynnistynyt

Olavinlinnan ravintolakilpailutus on käynnistynyt


Suomen kansallismuseo etsii Olavinlinnaan kumppania ravintola- ja kahvilapalvelujen tuottajaksi. Linna on yksi Suomen merkittävimmistä matkailukohteista, ja ravintolapalveluilla on tärkeä rooli niin museokävijöiden, Savonlinnan Oopperajuhlien vieraiden kuin muihin tapahtumiin osallistujienkin asiakaskokemuksessa.

Tavoitteena on löytää toimija, joka tarjoamillaan palveluilla lisää Olavinlinnan vetovoimaisuutta ja kykenee laadukkaasti hoitamaan intensiivisen kesäkauden kymmenettuhannet oopperavieraat, museokävijät sekä erilaisten tilaisuuksien ruoka- ja juomatarjoilut. Linna tarjoaa juhla- ja kokouspalvelujen lisäksi puitteet niin lounasravintolalle kuin kahvilatoiminnalle.

Nyt käynnistettyyn kilpailutukseen liittyvät tarjoukset on jätettävä 10.11.2017 mennessä. Tavoitteena on, että uusi yhteistyökumppani aloittaa toimintansa huhtikuun alussa 2018, kun linnan talotekniikkaan liittyvät peruskorjaustyöt valmistuvat.

”Panostamme kohteen sisältöjen sekä tapahtumallisuuden kehittämiseen, jolla haemme merkittävää kävijämäärän kasvua tulevaisuudessa. Haluamme vahvistaa linnan asemaa yhtenä Suomi-matkailun pääkohteena, Savonlinnan Oopperajuhlien esityspaikkana sekä lapsiperheiden suosikkikohteena. Lisäksi haluamme korostaa kulttuuriperinnön merkitystä Savonlinnan alueen elinvoimaisuuden voimavarana. Karun puolustuslinnan poikkeukselliset puitteet ja kiehtovat tarinat edellyttävät myös ravintolakumppanilta kykyä tuottaa ainutlaatuisia makumaailmakokemuksia”, toteaa linnan intendentti Jouni Marjamäki.

Olavinlinnan avoinnapidosta, yleisöpalvelusta ja tapahtumista vastaa Kansallismuseo. Kesäaikaan linna toimii Savonlinnan Oopperajuhlien näyttämönä, ja lisäksi siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, juhla- ja yksityistilaisuuksia ympäri vuoden. Linnassa vierailee vuosittain yli 120 000 kävijää.

Lisätietoja
intendentti Jouni Marjamäki, jouni.marjamaki@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6344
markkinointijohtaja Jonna Heliskoski, jonna.heliskoski@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6342, (31.10.2017 asti)

www.kansallismuseo.fi
Olavinlinna
Olavinlinnan tornit. Kuva: Museovirasto

 SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto