Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Kansallisooppera ja Kansallismuseo hehkuvat nyt uudessa, valoisassa asussa

Kansallisooppera ja Kansallismuseo hehkuvat nyt uudessa, valoisassa asussa


Senaatti-kiinteistöt tiedottaa

Senaatti-kiinteistöjen lahja 100-vuotiaalle Suomelle avautui kaikkien nähtäville tiistaina marraskuun 21. päivänä. Valmistelut alkoivat kuitenkin jo viime vuonna, kun Senaatti järjesti Valossa-valaistussuunnittelukilpailun.

Kilpailulla Senaatti halusi jättää omannäköisensä jäljen Suomen satavuotiseen tarinaan. Suomen suurimman kiinteistönomistajan katse kohdistui ihmisille tärkeisiin, kansallisesti merkittäviin rakennuksiin.

Kilpailuun tuli 38 ehdotusta. Valossa-kilpailun raati valitsi yksimielisesti tamperelaisen Valoa Designin suunnitelmat Kansallismuseon ja Suomen Kansallisoopperan valaisemiseksi. Valoa Designin suunnitelmien näyttävyys ja muunneltavuus tekivät raatiin vaikutuksen.

Nyt Oopperatalo ja Kansallismuseo ovat saaneet valaistukset, jotka jäävät elämään juhlavuoden jälkeenkin tuomaa iloa ja vireyttä pimeisiin vuodenaikoihin.

Ei vain yhden illan huuma, vaan pysyvä jälki elävöittämään kaupunkikuvaa

”Haluamme jättää pysyvän jäljen, emmekä antaa ihmisille vain yhden illan huumaa”, Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Jari Sarjo kertoo. Haluamme myös kannustaa kaupunkeja ja muita kiinteistöomistajia valaisemaan rakennuksia ja elävöittämään kaupunkikuvaa valoarkkitehtuurin keinoin.

Suomalaisen valoarkkitehtuurin pioneereihin kuuluvalla Valoa Design toimitusjohtaja Roope Siiroisella on sama viesti.

”Tämä ei ole valoshow eikä wow-elämys. Tämä on kaupunkikuvan tärkeä osa, joka kestää illasta ja vuodesta toiseen. Kutsuu ihmiset luokseen.”

Suomen Kansallisoopperan valaistussuunnitelma sai työnimekseen Diiva, jonka valomaailma vaihtuu kausittain: syksyllä, juhla-aikaan ja keväällä. Kesällä saa luonnonvalo loistaa.

Kansallismuseo puolestaan pysyy samassa asussa kesästä talveen. Hienosäätöä tehdään himmentämällä. Sisäänkäyntipihan puolelle haluttiin valot, jotka luovat museon kiinnioloaikoinakin tunteen, että talo hengittää ja on elossa.

Valtion rakennukset valaistaan itsenäisyyspäivän kunniaksi koko maassa

Itsenäisyyspäivänä valot loistavat valtion rakennuksissa, sillä 6.–7.12. välisenä yönä sisävalaistus on päällä merkiksi juhlapäivästämme kaikissa valtion rakennuksissa, joissa se on mahdollista toteuttaa.

Lisätietoja:
Senaatti-kiinteistöt, viestintä p. 0205 811 356, outi.tarkka@senaatti.fi
Senaatti-kiinteistöt, toimitusjohtaja Jari Sarjo p. 0205 811 200, jari.sarjo@senaatti.fi
VALOA design toimitusjohtaja Roope Siiroinen p. 0500 510904
VALOA Design -työryhmä:
Roope Siiroinen, Marko Kuusisto, Tuula Lepistö, Anssi Mäkinen, Olli Juutila ja Paulina Blomström.

Kuvamateriaalia: www.senaatti.fi uutishuone- materiaalipankki

Oopperatalo

Valojen syttymisen jälkeen kuvamateriaalia on saatavissa Lehtikuvan kautta ja kuvia voi tiedustella myös Senaatti-kiinteistöjen viestinnästä p. 040 579 4779, outi.tarkka@senaatti.fi
Kansallismuseo uudessa valossa
Kansallismuseo uudessa valossa.
Kuva: Senaatti-kiinteistöt SivukarttaSivu päivitetty 26.1.2018
© Museovirasto