Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Sadan vuoden satoa -verkkosivusto esittelee Museoviraston työtä itsenäisyyden aikana

Sadan vuoden satoa -verkkosivusto esittelee Museoviraston työtä itsenäisyyden aikana


Museoviraston uusi Sadan vuoden satoa -verkkosivusto on tietopaketti Museoviraston työstä kulttuuriperinnön vaalijana itsenäisessä Suomessa. Sivusto valottaa viraston aikaansaannoksia ytimekkäillä artikkeleilla, joiden kirjoittajina toimivat pääosin viraston nykyiset tai eläköityneet asiantuntijat. Osoitteesta sadanvuodensatoa.fi löytyvä sivusto on suunnattu kaikille kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille. Se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Kaikki tietävät Museoviraston nimeltä mutta harvempi tuntee sen toimintaa. Sivusto piirtää kuvan kulttuuriperinnön vaalimisessa itsenäisyyden ajan Suomessa, työstä, jossa katse on ollut menneestä tulevaan. Tämän päivän arvot ja valinnat muovaavat huomisen kulttuuriympäristöä. Nyt kokemamme maisema, tuntemamme kohteet kaupungeissa ja maaseudulla ovat aiempien valintojemme ja päätöstemme tuotos.

Huomio on sadan vuoden kuluessa laajentunut yksittäisistä monumenteista ja muinaisjäännöksistä laajempaan kulttuuriympäristön havainnoimiseen ja vaalimiseen. Sadan vuoden satoa on poimintoja vuosien virrasta mutta samalla pitkittäisleikkaus Museoviraston työn ja toimintaympäristön muutoksiin.

Sadan vuoden satoa esittelee muun muassa arkeologisten löytöjen huippuja, rakennussuojelun onnistumisia ja kipeitä menetyksiä, restauroinnin edistysaskelia sekä vedenalaista kulttuuriperintöä. Se kertoo merkittävistä julkaisuista ja tuo esiin kiinnostavia vaiheita kulttuuriperintöalan kehityksestä ja keskeisen lainsäädännön taustoista. Sivusto katsastaa myös tulevaan; siihen, mihin kulttuuriperintötyö kenties on matkalla.

#sadanvuodensatoa
www.sadanvuodensatoa.fi

Lisätietoja:
Sivuston toimittaja, erikoissuunnittelija Olli Hakli, puh. 0295 33 6496, olli.hakli@museovirasto.fi
Vanha Vaasa
Nykyistä muinaismuistolakia edeltänyt Keisarillisen Majesteetin Armollinen Asetus muinaisaikaisten muistomerkkien rauhoittamisesta ja suojelemisesta tuli voimaan vuonna 1883. Muinaismuistoiksi määriteltiin mm. linnojen ja kirkkojen rauniot, joista viimeksi mainittujen joukkoon Vanha Vaasakin Vaasassa lukeutuu. Kuva: Päivi Maaranen.

 SivukarttaSivu päivitetty 8.8.2017
© Museovirasto