Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
VI-3 Tom-Edvardsson


Kulkuvälineiden restaurointiavustuksetAvustusten haku vuodelle 2018 on päättynyt


Museovirasto julistaa haettavaksi kulkuvälineiden restaurointiavustukset. Haku alkaa 16.12.2017 kello 9.00 ja päättyy 31.1.2018 kello 15.00.
 
Avustushakemuksen tulee olla perillä määräaikaan mennessä. Hakuajalla taataan hakijoille tasapuolinen kohtelu, myöhässä saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon.

Avustusten tavoitteena on varmistaa, että Suomessa säilyy edustava otos maa-, ilma- ja vesiliikenteen kansallisesti arvokkaiksi luokiteltuja kulkuvälineitä käyttökuntoisena. Poikkeustapauksissa avustusta voidaan myöntää myös arvokkaiksi luokiteltujen kulkuvälineiden käytön vaatiman liikenneverkon kunnostukseen ja hoitoon, sekä perinteisen telakan tai veistämön toiminnan kannalta merkittäviksi arvioitujen vanhojen laitteiden kunnostukseen. Etusijalle avustuspäätöksiä tehtäessä asetetaan Suomessa valmistetut kulkuvälineet. 

Avustusta voi hakea yksityishenkilö tai oikeustoimikelpoinen yhteisö, ei kuitenkaan julkisyhteisö (valtio, kunta, seurakunta) tai museo. Hakijoista etusijalle avustuspäätöksiä tehtäessä asetetaan yleishyödylliset oikeustoimikelpoiset yhteisöt.

Avustusta voi hakea vain yhteen kohteeseen kerrallaan. Uutta avustusta ei myönnetä, jos kohteeseen aikaisemmin myönnetty avustus on käyttämättä, tai jos avustuksen käyttö- ja tiliselvitystä ei ole hyväksytty Museovirastossa.  

Avustukset on tarkoitettu osarahoitukseksi hankkeen kokonaiskustannuksista. Vuonna 2018 avustuksen osuus hankkeen hyväksytyistä kokonaiskustannuksista voi olla enintään 50 % avustettavan hankkeen toteutuneista menoista.

Museovirasto on uudistanut avustuksiin liittyviä ohjeita, ehtoja ja määräyksiä vastaamaan valtionhallinnon yleisiä avustuskäytäntöjä. Näiltä sivuilta löytyviä ohjeita on päivitetty 31.10.2017 asti. 

Ohjeet
Ehtoja ja määräyksiä


Voit tutustua kulkuvälineiden restaurointiavustuksiin ja niiden hakemiseen myös seuraavien videolinkkien kautta


Valtioavustukset kulkuvälineiden restaurointiin, osa 1: mikä se on?


Valtionavustukset kulkuvälineiden restaurointiin, osa 2: miten avustusta haetaan?

Valtionavustukset kulkuvälineiden restaurointiin, osa 3: avustuksen käsittely, käyttö ja maksaminen Hakeminen ja käsittelyaika
Avustukset haetaan sähköisen asiointiliittymän kautta. Päätöksestä ilmoitetaan kirjallisesti sähköisessä asiointipalvelussa. Ratkaisu annetaan 180 vuorokauden kuluessa hakuajan päättymisestä.

Lisätietoja järjestelmästä

Asiointi edellyttää kirjautumista. Kirjautumista varten yhteisölläsi pitää olla voimassa oleva Katso-tunniste, ja sen edellyttämä Y-tunnus. Maksuttoman Katso-tunnisteen saat Verohallinnon Katso-palvelusta. Jos yhteisölläsi ei vielä ole Y-tunnusta tai Katso-tunnistetta, aloita niiden hankkiminen jo nyt.

Avustuksen hakeminen aloitetaan kirjautumalla asiointiliittymään alla olevista linkeistä:
Yksityishenkilön kirjautuminen asiointiliittymään
Valitse kirjautumissivulla olevasta alasvetovalikosta virastoksi "MV". Klikkaa sen jälkeen Henkilökirjautuminen-kuvaketta.

Yhteisöhakijoiden kirjautuminen asiointiliittymään
Valitse kirjautumissivulla olevasta alasvetovalikosta virastoksi "MV". Klikkaa sen jälkeen Yhteisökirjautuminen-kuvaketta ja valitse Katso OTP.


Lisätietoja avustuksista saa sähköpostilla osoitteesta lvavustus@museovirasto.fi
Lisätietoja myös puhelimitse virka-aikaan 18.12.2017 – 21.12.2017 ja 2.1.2018 - 31.1.2018 numerosta 0295 33 6273.


 SivukarttaSivu päivitetty 7.2.2018
© Museovirasto