Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Rakennusten entistämisavustus ja tuki muinaisjäännösalueiden hoitoonMuseovirasto voi myöntää harkinnanvaraisia avustuksia kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten restaurointiin ja konservointiin sekä tukea muinaisjäännösalueiden hoitoon (Valtion talousarvion momentti 29.80.52). 

Entistämisavustuksia myönnetään ensisijaisesti rakennusperinnön suojelemisesta annetulla lailla (498/2010) suojeltuihin kohteisiin tai kohteisiin, joiden kunnostus edellyttää antikvaarista asiantuntemusta. Muinaisjäännösalueiden hoitotuen edellytyksenä on että tuettavat toimenpiteet kohdistuvat muinaismuistolailla rauhoitettuun kiinteään muinaisjäännökseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön budjetista tuleva avustusmääräraha on viime vuosina ollut noin 1.6 miljoonaa euroa. Kohteille myönnetyt avustussummat vaihtelevat rakennuksen kulttuurihistoriallisen arvon ja restaurointitöiden laajuuden mukaan.

Avustusta ei myönnetä takautuvasti ennen päätöspäivämäärää tehtyihin tai aloitettuihin töihin, sillä Museovirasto haluaa valvoa töitä ja tarkistaa korjaus- sekä hoitosuunnitelmat, niihin liittyvät työtavat ja materiaalit. Hakija sitoutuu jo hakiessaan noudattamaan Museoviraston ohjeita.


Lisätietoja:
Entistämisavustukset: erikoisasiantuntija Risto Holopainen, risto.holopainen@nba.fi, puh. 040 128 6313

Tuki muinaisjäännösalueiden hoitoon: intendentti Satu Mikkonen-Hirvonen, satu.mikkonen-hirvonen@nba.fi, puh. 040 128 6184
Pyhän Henrikin kirkon lyijylasimaalaukset.
Pyhän Henrikin kirkon lyijylasimaalausten restaurointiin myönnettiin avustusta vuonna 2006. Kuva: Elisa Heikkilä

Särestöniemen galleria.
Avustusta on annettu myös Kittilässä sijaitsevan Reidar Särestöniemen gallerian korjauksiin. Kuva: Olli Cavén


 Tietoa sivustosta
SivukarttaSivu päivitetty 13.3.2015
© Museovirasto