Vasen-bg Museovirasto   Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.


Museoilla ja UNESCOlla on samat tavoitteet
Museoilla ja UNESCOlla on samat tavoitteet
Museot ovat keskeisiä kulttuuriperintöä sen kaikissa muodoissa vaalivia instituutioita, joiden tukeminen edistää UNESCOn tavoittelemia tärkeitä päämääriä kulttuurien välisestä vuoropuhelusta, sosiaalisesta koheesiosta ja kestävästä kehityksestä. UNESCOn yleiskokous hyväksyi lokakuussa 2015 uuden suosituksen museoiden merkityksestä yhteiskunnassa. Suositus on nyt julkaistu lopullisessa muodossaan ja se on valmisteltu yhdessä Kansainvälisen museoneuvoston ICOMin kanssa.
Perinnealusten entistämisavustusten hakuaika alkaa – nyt avustusta haetaan sähköisesti
Perinnealusten entistämisavustusten hakuaika alkaa – nyt avustusta haetaan sähköisesti
Museovirasto julistaa haettavaksi perinnealusten entistämisavustukset. Haku alkaa 15.8.2016 kello 8 ja päättyy 16.9.2016 kello 16. Perinnealusten entistämisavustusta voi hakea arvokkaiksi luokiteltujen veneiden ja laivojen restaurointiin sekä perinteistä kunnostus- ja entistämistyötä tekevän telakan tai veistämön toiminnan kannalta merkittäviksi arvioitujen vanhojen laitteiden kunnostukseen. Avustusta voi hakea yksityishenkilö tai yhteisö. Avustusta on jaettavissa kaikkiaan 355 000 euroa.
Unescon maailmanperintökomitea nimesi uusia kohteita ja korosti kohteiden suojelua
Unescon maailmanperintökomitea nimesi uusia kohteita ja korosti kohteiden suojelua
Unescon maailmanperintökomitean kokoontui 40. istuntoonsa Istanbulissa, Turkissa, 10. - 17. heinäkuuta. Maan epävakaan turvallisuustilanteen takia istunto päättyi kolme päivää suunniteltua aikaisemmin. Tämän vuoksi komitea jatkaa työtään lokakuussa Pariisissa. Komitea nimesi maailmanperintöluetteloon 21 uutta kohdetta, joista 12 edustaa kulttuuriperintöä, kuusi luonnonperintöä ja kolme sekä kulttuuri- että luonnonperintöä. Maailmanperintökohteiden kokonaismäärä on päätösten jälkeen 1052.
Museoviraston kysely paikallismuseoille käynnissä
Museoviraston kysely paikallismuseoille käynnissä
Museovirasto toteuttaa kesän aikana valtakunnallisen tilastokyselyn paikallismuseoista. Kysely täydentää vuosittain tehtävää Museotilastoa, joka kattaa ammattimuseot.
Kansanmusiikin ja kansantanssin elävän perinnön rinki perustettu
Kansanmusiikin ja kansantanssin elävän perinnön rinki perustettu
Unescon aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen toimeenpano etenee ja tavoittaa yhä laajemmin alan toimijoita Suomessa. Nyt kansanmusiikki- ja kansantanssikenttä lähtee perustamaan aineettoman kulttuuriperinnön rinkiä. Aiemmin on perustettu käsityörinki ja luontorinki. Unescon yleissopimusta aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta toteutetaan verkostotoimintana, jossa korostetaan yhteisöjen ja sidosryhmien osallisuutta. Keskeisessä roolissa tässä työssä ovat monialaisista toimijaverkostoista kootut aineettoman kulttuuriperinnön ringit.
Kansallismuseo luovuttaa Sissolan esineistön Sissosten Sukuseuralle
Kansallismuseo luovuttaa Sissolan esineistön Sissosten Sukuseuralle
Ilomantsin Mekrijärven kylässä sijaitseva Sissolan talo on Suomen ainoa runonlauluperinteeseen liittyvä alkuperäisellä paikallaan oleva rakennusryhmä. Se on ollut Sissosten runonlaulajasuvun asuinpaikkana jo 1600-luvulta alkaen. Sissola on ollut viime vuosikymmenet valtion ja kunnan omistuksessa. Keväällä 2016 Ilomantsin kunta luovutti talon Sissosten Sukuseura Ry:lle. Nyt Kansallismuseo siirtää myös Sissolan esineistön sukuseuran haltuun.
Atelier Daniel Nyblinin upeita studiokuvia 1800-luvulta on nyt myös verkossa
Atelier Daniel Nyblinin upeita studiokuvia 1800-luvulta on nyt myös verkossa
Museoviraston Kuvakokoelmat on digitoinut 350 valokuvaamo Atelier Daniel Nyblinin studiokuvaa vuosilta 1877-1878. Pahville liimattuja, pienempiä käyntikorttikuvia ja hieman isompia, postikortin kokoisia kabinettikuvia jaettiin ystäville ja sukulaisille, niitä vaihdettiin ja kerättiin albumeihin. Nyt upeita käyntikortti- ja kabinettikuvia voi katsoa Kuvakokoelmat.fi-palvelussa.

Tiedotearkistoon

Oikea-yla
Keski-bg Museoviraston kyltti

Yhteystiedot ja asiointiUutishuone


Blogilogo
Museoviraston blogi

Some logot
Museovirasto sosiaalisessa mediassa

Närpiön kirkkotallit


Kulttuuriympäristön rekisteriportaali

Tutustu omaan kulttuuriympäristöösi. Rekistereissä on tietoa muinaisjäännöksistä ja rakennetusta ympäristöstä.

FinnaFI

Museoiden Finna

Suomen museoiden kokoelmat yhdellä haulla.

Uimaranta Naantalissa 1936

Kuvakokoelmat.fi

Palvelussa voi selata, tutkia ja ostaa Museoviraston ainutlaatuisten kuvakokoelmien parhaimmistoa.

Museoviraston historia 2

JulkaisutOikea-bg 
Oikea-ala
 SivukarttaPäivitetty viimeksi 6.7.2016
© Museovirasto