Vasen-bg Museovirasto   Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Kulttuuriperintö on sinunkin perintöäsi. Se on yhteistä omaisuuttamme, josta meidän tulee pitää huolta, mutta joka on tarkoitettu myös käytettäväksi ja tuottamaan elämyksiä.
Museovirasto tekee työtä kulttuuriperinnön säilymisen, kestävän käytön ja tunnetuksi tekemisen hyväksi. Tutustu palveluihimme ja hyödynnä viraston monipuolinen asiantuntemus.


Viaporin telakka -näyttelyn valokuvat kertovat rikkaasta meriperinteestä
Viaporin telakka -näyttelyn valokuvat kertovat rikkaasta meriperinteestä
Viaporin telakan toiminta Suomenlinnassa Helsingin edustalla on jatkunut keskeytymättä lähes kolmensadan vuoden ajan. Missä kerran rakennettiin kaleereja ja saaristofregatteja, siellä tänään korjataan ja entistetään historiallisesti arvokkaita laivoja.
Helsingin uusi yleiskaava paranisi turhat virheet korjaamalla
Helsingin uusi yleiskaava paranisi turhat virheet korjaamalla
Museovirasto on valittanut Helsingin hallinto-oikeuteen Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksestä hyväksyä Helsingin uusi yleiskaava. Valitus kohdistuu Malmin lentokentän, Tuomarinkylän kartanon, Töölön kisahallin ja Mäntymäen kentän ja Lapinlahden sairaalan alueisiin, Keskuspuiston, Vantaanjoen varren ja Viikin vihervyöhykkeisiin sekä Vartiosaareen. Valituksen perusteita ovat liian raskaan rakentamisen osoittaminen kulttuurihistoriallisesti merkittäville alueille ja yhtenäisten vihervyöhykkeiden kaventuminen. Muilta osin Museovirasto pitää yleiskaavaa varsin onnistuneena ja se voidaan määrätä tulemaan voimaan.
Museovirasto ihmettelee: Miksi näin hieno ympäristö halutaan tuhota?
Museovirasto ihmettelee: Miksi näin hieno ympäristö halutaan tuhota?
Vartiosaari on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Sen rakennusperintö ja luonnonperintö muodostavat korvaamattoman kokonaisuuden. Helsingin kaupunginvaltuuston hyväksymä osayleiskaava mahdollistaa jopa 7000 asukkaan asuinalueen rakentamisen, mikä tuhoaa saaren luonteen ja ympäristön täysin. Saarta olisi mahdollista kehittää myös olevan ympäristön huomioivalla pienimuotoisella rakentamisella.
Museojäänmurtaja Tarmo hinataan Kotkasta Helsinkiin kunnostettavaksi
Museojäänmurtaja Tarmo hinataan Kotkasta Helsinkiin kunnostettavaksi
Suomen jäänmurtajalaivaston ikäkuningas, höyrykäyttöinen museojäänmurtaja Tarmo pääsee vihdoin telakalle. Alus hinataan kunnostettavaksi Suomenlinnan telakalle Helsinkiin. Mikäli sää sallii, hinaus tapahtuu ensi viikon (vko 48) alussa. Keväällä 2017 museovieraiden ja höyrylaivaharrastajien lemmikki Tarmo palaa Merikeskus Vellamon laituriin museolaivaksi ja juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea.
Puhutaan perinnöstä
Puhutaan perinnöstä
Monipuolinen seminaari kulttuuriperinnöstä 13. joulukuuta 2016 klo 13:00–16:30 Kansallismuseon auditoriossa (Mannerheimintie 34, Helsinki). Tiedossa on analyyttisiä, populaareja, positiivisia ja ehkä provosoiviakin esityksiä kulttuuriperinnön ulottuvuuksista, ja vähän muustakin. Esiintyjinä professorit Maunu Häyrynen ja Pekka Korvenmaa, metropoliitta Ambrosius, arkkitehti Tapani Mustonen ja fil. tri. Johanna Enqvist. Museovirasto järjestää kaikille avoimen tilaisuuden Kulttuuriympäristöpalvelut-osaston osastonjohtajan Mikko Härön 60-vuotispäivien merkeissä.
Uusi Nautica Fennica -julkaisu kertoo merityöläisten arjesta
Uusi Nautica Fennica -julkaisu kertoo merityöläisten arjesta
Merimiehen ja -naisen työ nähdään usein joko romantisoituna seilaamisena eksoottisilla vesillä tai tauottomana raatamisena. Uusi Nautica Fennica -julkaisu pohtii merityötä eri näkökulmista. Mukana on artikkeleita, jotka kuvaavat työtä merellä menneillä vuosisadoilla ja tänä päivänä, miesten ja naisten kuvaamana sekä suomalaisesta ja kansainvälisestä näkökulmasta.
Museoviraston poikkeuksellinen tapa koota elävän perinnön luetteloa ehdolla Europa Nostran palkinnon saajaksi
Museoviraston poikkeuksellinen tapa koota elävän perinnön luetteloa ehdolla Europa Nostran palkinnon saajaksi
Museoviraston ylläpitämä, aineetonta kulttuuriperintöä laajasti Suomessa esittelevä Elävän perinnön wikiluettelo on ehdolla palkinnon saajaksi Europa Nostran kulttuuriperintökilpailun ”Koulutus ja tietoisuuden lisääminen” -kategoriassa. Luettelon kokoaminen on osa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön yleissopimuksen toimeenpanoa Suomessa. Poikkeuksellisen osallistava ja avoin tapa koota luetteloa on herättänyt myös kansainvälistä huomiota.

Tiedotearkistoon

Oikea-yla
Keski-bg Museoviraston kyltti

Yhteystiedot ja asiointiUutishuone


Blogilogo
Museoviraston blogi

Some logot
Museovirasto sosiaalisessa mediassa

Närpiön kirkkotallit


Kulttuuriympäristön rekisteriportaali

Tutustu omaan kulttuuriympäristöösi. Rekistereissä on tietoa muinaisjäännöksistä ja rakennetusta ympäristöstä.

FinnaFI

Museoiden Finna

Suomen museoiden kokoelmat yhdellä haulla.

Uimaranta Naantalissa 1936

Kuvakokoelmat.fi

Palvelussa voi selata, tutkia ja ostaa Museoviraston ainutlaatuisten kuvakokoelmien parhaimmistoa.

Museoviraston historia 2

JulkaisutOikea-bg 
Oikea-ala
 SivukarttaPäivitetty viimeksi 9.11.2016
© Museovirasto