Vasen-bg Museovirasto   Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.


Renessanssi. Nyt! -näyttely tuo ainutlaatuista italialaista renessanssi-taidetta Suomeen
Renessanssi. Nyt! -näyttely tuo ainutlaatuista italialaista renessanssi-taidetta Suomeen
Renessanssi. Nyt - Rafaelista Tizianiin -näyttely tuo 42 teosta italialaisilta renessanssi-mestareilta Kansallismuseoon. Teokset ovat vuosilta 1500–1600 ja ne ovat ensi kertaa nähtävissä Suomessa. Lisäksi esillä on aikakauden esineistöä.
Museoissa rakennetaan tulevaisuutta
Museoissa rakennetaan tulevaisuutta
Museoiden tavoitteena on vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Toimimalla aktiivisesti yhteiskunnassa ja vuorovaikutuksessa yhteisöjen kanssa museo pyrkii tunnistamaan merkityksellisiä ilmiöitä tässä ajassa. Helsingissä 22.-23.9. järjestettävillä Museoalan teemapäivillä tutkitaan, miten museot tällä hetkellä osallistuvat tulevaisuuden rakentamiseen, mikä rooli museoilla on moninaistuvassa yhteiskunnassa ja miten museoissa saadaan tilaa uudenlaiselle, innovatiiviselle tekemiselle. Seminaarin puheenvuoroissa ja keskusteluissa näkökulmina ovat moninaisuus, osallisuus ja uudistuminen.
Tohmajärven vedenalainen mysteeri ei vielä ratkennut
Tohmajärven vedenalainen mysteeri ei vielä ratkennut
Museoviraston meriarkeologit tarkastivat tällä viikolla Tohmajärven Salmilammesta ja Sirrilammesta tehdyt vedenalaiset löydöt, joiden on puunäytteiden ajoitustulosten perusteella oletettu olevan jopa noin 2500 vuotta vanhoja. Nyt tehdyissä tutkimuksissa todettiin, että lammissa on varsin paljon jälkiä ihmistoiminnasta. Ne ovat silmämääräisiin havaintoihin ja paikallisilta saatuihin tietoihin perustuen eri-ikäisiä ja pitkän ajan kuluessa kertyneitä. Osassa puisista rakenteista on selkeästi sahan jälkiä, joten ne ovat todennäköisesti melko nuoria. Tarkastuksessa havaittiin myös sukeltajien aiemmin löytämä ruuhi sekä lautaksi tulkittu rakenne, jotka ovat mielenkiintoisia alueen käytön historian kannalta.
Museovirasto julistaa haettavaksi harkinnanvaraiset valtionavustukset vuodelle 2017
Museovirasto julistaa haettavaksi harkinnanvaraiset valtionavustukset vuodelle 2017
Museovirasto julistaa haettaviksi 15.9.2016 alkaen harkinnanvaraiset valtionavustukset ensi vuodelle. Avustuksilla tuetaan kulttuuriperintöön liittyvää toimintaa sekä kulttuuriperintökohteiden säilymistä yhteisenä perintönä. Haettavissa ovat: museoiden harkinnanvaraiset valtionavustukset, valtionavustukset museoiden innovatiivisiin hankkeisiin, avustus suomalaisen kulttuuriperinteen tallentamiseen, rakennusten entistämisavustukset, tuki muinaisjäännösalueiden hoitoon sekä avustus Suomen maailmanperintökohteiden hoitoon. Avustusten hakuaika päättyy porrastetusti eri avustusten osalta.
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppu on jo ovella
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppu on jo ovella
Miltä kuulostaa esimerkiksi Vanhan Vääksyn Avoimet Ovet ja Pihat Asikkalassa, Jokioisten Museorautatien syysajo ja lasten maatalousnäyttely Mansikki, retki Inarissa Sallivaaran historialliselle poroerotusaidalle, Pohjoisseudun seurantalon avoimet ovet Punkalaitumella, Seitsemän peuran polku -retki Jurvalan kartanon metsämaisemaan Somerolla, kyläkävely Huittulan kylän kulttuuriympäristössä Valkeakoskella, tutustuminen Helsinki-Malmin lentoasemaan tai Tykinkuulia ja Toppeliusta! Raahe-seura ry:n kotiseuturetki Siikajoelle? Nämä kaikki ja kymmenet muut ovat Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumia.
Museoilla ja UNESCOlla on samat tavoitteet
Museoilla ja UNESCOlla on samat tavoitteet
Museot ovat keskeisiä kulttuuriperintöä sen kaikissa muodoissa vaalivia instituutioita, joiden tukeminen edistää UNESCOn tavoittelemia tärkeitä päämääriä kulttuurien välisestä vuoropuhelusta, sosiaalisesta koheesiosta ja kestävästä kehityksestä. UNESCOn yleiskokous hyväksyi lokakuussa 2015 uuden suosituksen museoiden merkityksestä yhteiskunnassa. Suositus on nyt julkaistu lopullisessa muodossaan ja se on valmisteltu yhdessä Kansainvälisen museoneuvoston ICOMin kanssa.
Perinnealusten entistämisavustusten hakuaika alkaa – nyt avustusta haetaan sähköisesti
Perinnealusten entistämisavustusten hakuaika alkaa – nyt avustusta haetaan sähköisesti
Museovirasto julistaa haettavaksi perinnealusten entistämisavustukset. Haku alkaa 15.8.2016 kello 8 ja päättyy 16.9.2016 kello 16. Perinnealusten entistämisavustusta voi hakea arvokkaiksi luokiteltujen veneiden ja laivojen restaurointiin sekä perinteistä kunnostus- ja entistämistyötä tekevän telakan tai veistämön toiminnan kannalta merkittäviksi arvioitujen vanhojen laitteiden kunnostukseen. Avustusta voi hakea yksityishenkilö tai yhteisö. Avustusta on jaettavissa kaikkiaan 355 000 euroa.

Tiedotearkistoon

Oikea-yla
Keski-bg Museoviraston kyltti

Yhteystiedot ja asiointiUutishuone


Blogilogo
Museoviraston blogi

Some logot
Museovirasto sosiaalisessa mediassa

Närpiön kirkkotallit


Kulttuuriympäristön rekisteriportaali

Tutustu omaan kulttuuriympäristöösi. Rekistereissä on tietoa muinaisjäännöksistä ja rakennetusta ympäristöstä.

FinnaFI

Museoiden Finna

Suomen museoiden kokoelmat yhdellä haulla.

Uimaranta Naantalissa 1936

Kuvakokoelmat.fi

Palvelussa voi selata, tutkia ja ostaa Museoviraston ainutlaatuisten kuvakokoelmien parhaimmistoa.

Museoviraston historia 2

JulkaisutOikea-bg 
Oikea-ala
 SivukarttaPäivitetty viimeksi 6.7.2016
© Museovirasto