Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Kokoelmahallintajärjestelmä rakentuu pala palalta


Museo 2015 -hanketiimi ja zetcomin projektitiimi paiskivat läpi kesän töitä, tällä hetkellä työn alla on vaatimusmäärittelyiden läpikäyntiä. Pääosin etäyhteyksin mutta myös Helsingissä ja kerran jopa Berliinissä käytävissä työpajoissa käydään läpi uudelle järjestelmälle asetettuja satoja vaatimuksia yksi kerrallaan: mistä vaatimuksessa on kyse, kuinka se saadaan toteutumaan MuseumPlusRIA -järjestelmässä ja mitä toimenpiteitä siitä tulee Museo 2015 tiimille ja/tai zetcomille. Työpajasessioiden ohella työskentely jatkuu virtuaalisessa työtilassa, jossa molemmat tiimit työstävät kutakin vaatimusta, kunnes ne voidaan yhteisesti hyväksyä.

MuseumPlusRIA on itsessään kyllä valmis tuote, mutta tarvitsee räätälöintiä sekä toiminnallisesti että tietomallin suhteen vastatakseen hankintavaiheessa tehtyihin vaatimusmäärittelyihin. Työskentelyssä on mukana myös Museoviraston tiedonhallinnan väkeä, sillä he tulevat hallinnoimaan uutta järjestelmää sen jälkeen kun Museo 2015 -hanke päättyy.

Vaatimusmäärittelytyöpajojen ohella työstetään intensiivisesti pilottimuseoiden aineistoa, jolla järjestelmää testataan ennen lopullista käyttöönottoa. Elokuun alkupuolella Museo 2015 tapaakin yksittäin jokaisen pilottimuseon. Näissä tapaamisissa käydään läpi mitä pilottimuseoiden aineistoille tällä hetkellä kuuluu ja valmistaudutaan tulevaan tiedonsiirtovaiheeseen.

Virtuaalineuvottelut_ryhmäkuva 
Museoviraston Terhi Aho 
zetcomin tiimi
Virtuaalineuvotteluita Saksaan pidetään lähes joka viikko.
Terhi Aho Museoviraston tiedonhallinnasta.                     
Berliinin projektitiimiä etäyhteyden kautta kuvattuna.


 SivukarttaSivu päivitetty 6.8.2014
© Museovirasto