Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Kokoelmahallintajärjestelmän pilottipäivät 10.-11.6.2014Museo 2015 -hankkeen pilottipäivät 10.-11.6.2014 polkaisivat vihdoin käyntiin uuden vaiheen museoiden sähköiseen kokoelmahallintaan keskittyvässä hankkeessa. Kyse on uuden kokoelmahallintajärjestelmän hankinnasta, pilotoinnista ja lopulta käyttöönotosta. Tässä tehdään modernia järjestelmää, jolla suomalaiset museot pitävät kokoelmansa järjestyksessä ja hallinnoivat kohteille tehtäviä toimenpiteitä.
Museo2015_logo
Järjestelmätoimittajaksi valikoitui kilpailutuksen kautta sveitsiläistaustainen zetcom, jonka hanketiimistä olivat paikalla operatiivinen johtaja Norbert Kanter ja tekninen johtaja Jörg Kruschinksi. Heidän kanssaan neuvoteltiin pilottivaiheen käytännön toteutuksesta. Lisäksi he esittelivät MuseumPlusRIA -järjestelmäänsä, joka on käytössä laajasti ympäri maailman sekä erittäin vaikutusvaltaisissa museoissa, kuten Louvressa ja Berliinin valtiollisissa museoissa, että pienemmissä, erilaisia aineistoja tallentavissa museoissa. zetcomin esiintymisestä huokui pitkä kokemus museosektorilta ja työkokemus yli 800 museon kanssa. Hanketiimiläisiä sekä pilottimuseoiden edustajia oli paikalla yhteensä yli kolmekymmentä henkilöä.
Zetcom logo
Nyt alkaa aktiivinen työpajavaihe, jossa käydään läpi niitä satoja vaatimuksia, joita järjestelmälle etukäteen asetettiin vaatimusmäärittelytyöryhmässä ja museokentän kanssa tiiviisti kommunikoiden. Samalla valmistaudutaan testaamaan järjestelmää pilottimuseoiden aineistolla, johon on valittu monipuolisesti erilaisia objekteja taideteoksista ja esineistä valokuviin ja liikkuvaan kuvaan. Pilottivaiheen jälkeen, ensi vuoden alkupuoliskolla, järjestelmä on muokattu lopulliseen muotoonsa, datasiirtoprosessi vanhoista järjestelmistä uuteen on selvillä ja pilottimuseot siirtyvät hallinnoimaan kokoelmiaan uudella järjestelmällä.

Lisätietoja
Projektipäällikkö Eero Ehanti, eero.ehanti@nba.fi, 040 128 6139

Pilottipäivät ryhmäkuva
Pilottipäivät_Norbert Kanter
Pilottimuseoiden edustajia.
Norbert Kanter esitteli MuseumPlusRIA -järjestelmää. 

     


 SivukarttaSivu päivitetty 26.6.2014
© Museovirasto