Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri 1.0 -julkaisu tukee museoiden yhteen toimivuutta


Kokoelmahallinta on yksi museoiden ydintoiminnoista. Uudessa "Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri 1.0" - julkaisussa perehdytään siihen, miten kokoelmatyö museoissa toimii.


Julkaisu on ensisijaisesti suunnattu kokoelmahallinnan parissa työskenteleville museoammattilaisille ja tiedonhallinnon ammattilaisille. Kokonaisarkkitehtuuriin kootut tietovarantojen ja järjestelmien listaukset havainnollistavat, millaista tietoa museoissa on ja millaisilla välineillä sitä hallitaan. Kokonaisarkkitehtuurissa on paneuduttu niihin osa-alueisiin, joiden käyttöönotto edistää museoiden kokoelmahallinnan yhteen toimivuutta. Arkkitehtuurin periaatteet sopivat hyvin museoiden strategiatyön pohjaksi. Lisäksi museot voivat vapaasti hyödyntää ja soveltaa omissa arkkitehtuurikuvaksissaan kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuurin prosessikuvaksia ja erilaisten tietovarantojen listauksiin käytettyjä taulukoita.


"Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri 1.0" on laadittu osana Museo 2015 -hanketta, museoammattilaisista ja muista asiantuntijoista kootussa työryhmässä. Arkkitehtuuri on yhteenveto työryhmässä edustettujen museoiden tiedoista, ja sitä kehitetään edelleen. Jatkossa keskeistä on ottaa huomioon laajemmin museoiden erilaiset toimintamuodot, kokoelmat, omistuspohjat ja järjestelmät.

"Museoiden kokoelmahallinnan kokonaisarkkitehtuuri 1.0" on julkaistu Museoviraston verkkosivuilla verkkojulkaisuna (pdf-tiedosto).

Lisätietoa työryhmästä löydät tästä.
Kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen.

Museo 2015 -hankkeelle voi antaa palautetta arkkitehtuurista sähköpostitse osoitteeseen museo2015(at)nba.fi
Lisätietoa antaa projektipäällikkö Satu Savia, + 358 40 128 6139, satu.savia@nba.fi


 SivukarttaSivu päivitetty 11.12.2013
© Museovirasto