Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Luettelointiohjeen monimuotokoulutus syksyllä 2015


Museo 2015 -hanke järjestää syksyllä yhteistyössä Museoliiton kanssa luettelointiohjeen monimuotokoulutuksen. Koulutuksessa opastetaan Museoiden luettelointiohjeen käyttöönottoon omassa museossa.

Luettelointiohje-koulutuksessa tarkastellaan kunkin museon kokoelmahallintajärjestelmän omia luettelointiohjeita ja tunnistetaan niiden mahdollisia kehityskohteita. Tavoitteena on tämän lisäksi myös keskustella laajemmin luetteloinnin ja kokoelmahallinnan uusista tuulista.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon sisältyy yksi lähipäivä sekä verkkotehtäviä. Lähipäivä pidetään torstaina 5.11.2015 Helsingissä, klo 10.00-15.00. Verkkotehtäviin sisältyy aiheeseen johdatteleva ennakkotehtävä sekä koulutuksen jälkeisiä kehitystehtäviä.

Koulutus on tarkoitettu ammatillisesti hoidettujen kulttuurihistoriallisten museoiden ja taidemuseoiden kokoelmahenkilökunnalle, erityisesti kokoelmista vastaaville ja kokoelmia luetteloiville henkilöille (amanuenssi, tutkija, kokoelmavastaava, digitoija, intendentti, kuraattori).

Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus on osa Museo 2015 -hankkeen toimintaa ja vuonna 2015 sen kulut katetaan hankkeen toimintavaroista. Koulutukselle suunnitellaan jatkoa vuoden 2015 jälkeen osana Museoliiton koulutustarjontaa.

Osallistujamäärä: max 24 hlöä.

Kouluttaja: Museo 2015 –hankkeen luettelointikoordinaattori Leena Furu-Kallio

Ohjelma
10.00 Koulutuksen avaus ja johdatus Museoiden luettelointiohjeeseen
10.30 Ryhmätyö: luettelointikäytänteiden ja museoiden omien luettelointiohjeiden tarkastelua
11.30 Lounas (omakustanteinen)
12.30 Parityö: omien luettelointiohjeiden muokkaaminen
14.00 Kahvitauko
14.20 Keskustelua luetteloinnin uusista tuulista ja päivän koonti
15.00 Koulutus päättyy

Ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua jonotuslistalle Museoliiton koulutuskalenterin kautta.

 SivukarttaSivu päivitetty 30.9.2015
© Museovirasto