Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Järjestelmän pilotoinnin loppuaikataulu vahvistunut


Kokoelmahallintajärjestelmä MuseumPlusRIAn pilotointi edistyy tiiviissä yhteistyössä järjestelmäntoimittaja zetcom Ltd:n kanssa. Pilotointivaihetta on jäljellä vuoden verran.

Vaativat mappaus- ja vaatimusmäärittelyvaiheet on saatu päätökseen helmikuun aikana. Tällä hetkellä zetcom työstää järjestelmää vastaamaan asettamiamme vaatimuksia ja valmistelee pilottiaineistojen tiedonsiirtoa. Kesällä aloitetaan järjestelmän toiminnallisuuksien ja tiedon siirron testaaminen. Alustava datamigraatio eli tiedonsiirto ajetaan heinäkuussa, jonka jälkeen käydään läpi vuoron perään kunkin pilottimuseon siirtyneet tiedot ja tehdään tarvittavat korjaukset. Loppuvuodesta itse järjestelmä on valmis, ja lopullinen datamigraatio voi alkaa. Tämän hetkisen aikataulun mukaan pilottimuseot saavat MuseumPlusRIA-järjestelmän käyttöönsä maaliskuussa 2016.

Keväällä 2016 aloitetaan myös käytännön työt uusien museoiden ottamiseksi mukaan järjestelmään. Etusijalla ovat aiesopimuksen allekirjoittaneet museot, joista ensimmäisinä vuoroon pääsevät Kansallisgalleria ja Museovirasto. Todennäköisimmin työskentely seuraavien vuorossa olevien aiesopimuksen allekirjoittaneiden museoiden kanssa voidaan aloittaa syksyllä 2016. Tarkempia aikatauluarvioita museoille annetaan tästä myöhemmin. Pilotointivaihe datamigraatioineen antaa suuntaa tuon arvioinnin tekemiselle sekä myös sille, minkälaisia resursseja se vaatii.

Jotta mukaan tulo järjestelmään sujuisi mahdollisimman jouhevasti, kannattaa museoiden aloittaa esivalmistelutyöt heti kuin mahdollista. Yksi tärkeimmistä ja aikaavievimmistä työvaiheista uuteen järjestelmään siirryttäessä on migraatio eli tietojen siirtäminen vanhasta järjestelmästä uuteen. Museo 2015 –hanke on valmistellut tietopaketin, jossa kerrotaan kuinka museo voi valmistautua tähän tietojen siirtoon. Ohjeistuksessa kerrotaan mitä tietojen siirto teoriassa tarkoittaa ja lisäksi annetaan käytännöllisiä ohjeita siitä kuinka nykyisen kokoelmahallintajärjestelmän tietoja voi tarkistaa ja siivota etukäteen.

Lisätietoja aikataulusta:

Projektipäällikkö Eero Ehanti
eero.ehanti@nba.fi
040 128 6139                                                           
MuseumPlus RIA logo

 SivukarttaSivu päivitetty 16.3.2015
© Museovirasto