Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

EMAC-verkosto


EMAC -verkosto kokoaa yhteen eurooppalaisissa museoiden tuki- ja kehittämistehtävissä ja -organisaatioissa työskenteleviä ammattilaisia (museum advisors). Verkosto on syntynyt brittiläisten ja hollantilasten museoneuvojien aloitteesta vuonna 1992, tavoitteena tarjota mahdollisuuksia kollegojen väliseen kokemusten vaihtoon.

Vapaamuotoisella verkostolla ei ole virallista rakennetta tai koordinoivaa yhteisöä - sen toiminta perustuu kaikkien verkoston jäsenten aktiivisuuteen ja yhtäläisiin mahdollisuuksiin vaikuttaa.

EMAC -verkosto on onnistunut jo yli 15 vuoden ajan kokoamaan yhteen eri Euroopan maista museoiden tuki- ja kehittämistehtävissä toimivia ammattilaisia. Verkoston toimintamuoto on noin kahden vuoden välein järjestettävä konferenssi, jonka verkoston jäsenet järjestävät vuorollaan. Konferenssit on järjestetty aiemmin Isossa Britanniassa (1992), Saksassa (1993), Hollannissa (1996), Italiassa (1999), Belgiassa (2001) Unkarissa (2006) ja Itävallassa (2008). Vuoden 2010 konferenssissa Helsingissä  oli osallistujia 11 Euroopan maasta yhteensä yli 50.

Verkoston tavoitteena on tarjota pysyvä foorumi, joka mahdollistaa museoneuvojien keskinäisen kokemusten ja tiedon vaihdon sekä vertaisoppimisen käytännönläheisissä ja ajankohtaisissa kysymyksissä. Verkostossa käsitellään myös museoneuvojien profession kehittymistä sekä museoiden tuki- ja kehittämistehtävien organisointia eri puolilla Eurooppaa.

About EMAC
EMACin sinipunainen logo Kuva: Raija Pirilä (2009) 
 SivukarttaSivu päivitetty 24.6.2014
© Museovirasto