Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Banneri15 kehysBanneri15 kruunuBanneri15 permanto


Teemapäivät 2015, Tee toisin ja ansaitse huomio -kipinäpuheet



Torstaina 24.9. klo 15.45 - 16.30


Karelia Friends : Humans of Joensuu


Pauliina Kaasalainen, Pohjois-Karjalan museo

“City is made of it’s stories” – Pohjois-Karjalan museon monikulttuurisen vapaaehtoisryhmän yhä jatkuvassa valokuvaprojektissa kerätään tarinoita ja muotokuvia paikallisista ihmisistä. Projektissa Joensuusta piirtyy kuva yhteisönä ja kaupungin kartalle hahmottuu ihmisille arjessa merkityksellisiä paikkoja tarinoineen.


Valssi elämälle - miten yhteisöllinen installaatio ylitti uutiskynnyksen


Maria Didrichsen, Didrichsenin taidemuseo

Hyvässä viestinnässä suunnittelu on avainasemassa. Asiat eivät kuitenkaan aina suju suunnitelmien mukaan vaan niihin voi tulla yllättäviä käänteitä. On osattava sopeutua muuttuviin tilanteisiin, tehdä nopeita päätöksiä ja löytää uusia ratkaisuja. On myös otettava riskejä ja tavoitella suuria - jos ei uskalla yrittää, ei voi myöskään saavuttaa tuloksia.


Joulukuusia ja sinkkuja - putkeen menneet museotapahtumat


Hanna Forssell, Suomen kansallismuseo

Kansallismuseon joulukuusimetsä osallisti 600 ihmistä ja sen valot hohtivat niin kaupungille kuin sosiaaliseen mediaankin. Match Made in Museum -sinkkuillat puolestaan olivat riskinoton paikka - joka kannatti ottaa.


Taskugalleria - Suomen valokuvataiteen museon uusi vuorovaikutteinen galleriaympäristö


Sanna Lipponen, Suomen valokuvataiteen museo

"Kuinka viisinkertaistaa museon Instagram-tilin seuraajamäärä?

Suomen valokuvataiteen museon missio on ”edistää ja vaalia valokuvataidetta ja valokuvakulttuuria”. Museon uudessa vuorovaikutteisessa galleriaympäristössä Taskugalleriassa tätä tehdään nykyaikaisella tavalla tuomalla suomalaista valokuvausta jokaisen käden ulottuville. Sosiaalisen median kautta Taskugalleria osallistaa sekä sitouttaa uusia yleisöjä toimivalla tavalla."


Mesenoi museo! Suomalainen pelikulttuuri tarvitsee oman museonsa

  Outi Penninkangas, Vapriikki

Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle avataan loppiaisena 2017 Suomen pelimuseo, joka kertoo suomalaisen pelaamisen monikymmenvuotisen historian sen ansaitsemissa puitteissa. Tampereella tehtiin museohistoriaa avaamalla hankkeelle joukkorahoituskampanja. Miksi museohanke tarvitsi joukkorahoitusta ja miten mesenointi onnistui?


Avointa asiantuntijuutta verkossa – kysymuseolta.fi

 
Iina Wahlström, Suomen maatalousmuseo Sarka

Kun kahdeksan suomalaisen museon verkkotietopalvelu Kysy museolta avattiin, moni kauhistui: ”nehän voivat sitten kysyä ihan mitä vaan!” Kyllä! Ja juuri siksi avoin asiantuntijuus madaltaa kynnyksiä, rikkoo rakenteita ja kiinnittää huomiota.



 



Sivukartta



Sivu päivitetty 28.8.2015
© Museovirasto