Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

På svenska  In English  По-русски
 

Olavinlinna

Kun Pyhän Olavin linnaa vuonna 1475 alettiin rakentaa, päätti linnan perustaja, tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott rakennuttaa mahtavan linnoituksen strategisesti tärkeän Savon alueen turvaksi. Linnan tehtävänä oli torjua idästä tulevat venäläisten hyökkäykset ja täten varmistaa Savon seudun herruuden säilyminen Ruotsin kruunulla. Olavinlinnan historia onkin sekoitus keskiajan miekan kalsketta, tykin jylinää ja arkisia askareita linnan jykevien muurien suojissa.

Vallanvaihdokset ovat antaneet Olavinlinnalle oman leimansa, joka yhä on nähtävissä linnan moni-ilmeisessä arkkitehtuurissa. Tänä päivänä linnan juhlatilat ovat vuokrattavissa ja toimivat monien erilaisten tilaisuuksien pitopaikkana.

Linnan huoneissa sijaitsevat näyttelytaulut kertovat linnan puolustuskäytöstä ja elämästä linnassa. Kesäkuussa 2015 linnassa on avattu uusi aikajanamuotoinen perusnäyttely ja "Pikku herttuan sali" -työpaja lapsille. 
Olavinlinna 350Kesäkuva Olavinlinnasta. Kuva: Museovirasto.


Facebook-logo Olavinlinna Facebookissa

Instagram logo

vkontakte banner photo: vkontakte banner vkon.jpg


Olavinlinnan esittelyfilmi

 

Olavinlinnan uuden perusnäyttelyn esittelyfilmin traileri


Olavinlinnan ravintolan logo
Olavinlinnan ravintolaa ja saleja voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.
Lue lisää ravintolapalveluista ja tilojen vuokrauksesta.

pikku herttuan saliOlavinlinnan huonekohtaiset näyttelytaulut, aikajanamuotoinen perusnäyttely ja lasten työpaja "Pikku herttuan sali"


 Tietoa sivustosta
SivukarttaSivu päivitetty 1.7.2015
© Museovirasto