Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
4.10.2011 / Suomen merimuseo ja Kymenlaakson museo

Ilja Repin ja hänen kuuluisat oppilaansa -näyttely Merikeskus Vellamossa Kotkassa


Suomalaisille tutun ja rakkaan taitelijan Ilja Repinin töitä on esillä Merikeskus Vellamossa Kotkassa. Pietarin Venäläisen museon kokoelmista kootussa näyttelyssä on mukana myös Repinin kuuluisien oppilaiden töitä. Näyttely on esillä Merikeskus Vellamossa 5.10.2011–29.1.2012.

Ilja Repin ja hänen kuuluisat oppilaansa on Venäläisen museon sekä Merikeskus Vellamossa toimivien Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon yhteisnäyttely. Se on jatkoa Venäläisen museon, Museoviraston ja Kotkan kaupungin väliselle yhteistyölle, joka alkoi jo vuonna 2007 Suomen ensimmäisen venäläisen taiteen virtuaalimuseon kautta.

Ilja Repin opetti Pietarin Taideakatemian taidekorkeakoulussa 1893–1907. Näiden vuosien aikana hänen ateljeessaan saivat opetusta monet venäläisessä taiteessa sittemmin vaikuttaneet taiteilijat.

Repin johti muotokuva- ja historiallisten maalausten ateljeeta ja muotokuvat olivatkin Repinille tyypillisiä aiheita - hän maalasi niitä elämänsä aikana yli kolmesataa. Siinä missä monet Repinin töistä herättivät ristiriitaisiakin tunteita, muotokuvat olivat poikkeus, sillä niitä ihailivat kaikki. Merikeskus Vellamon näyttelyssä onkin haluttu korostaa mestarin antia oppilailleen tällä saralla.

Repinin töiden rinnalla Vellamossa on esillä monen nimekkään oppilaan maalaamia muotokuvia - mallina on usein opiskelutoveri, joka niin ikään saattoi olla Repinin oppilas. Näyttelyssä on mukana maalauksia mm. Ivan Kulikovilta, Boris Kustodijevilta, Filipp Maljavinilta ja Nikolai Fešiniltä.

Lisätietoja ja lehdistökuvat:
Merikeskus Vellamo, tiedottaja Marja Puukka, p. 040 350 0496, marja.puukka(at)kotka.fi


 SivukarttaSivu päivitetty -
© Museovirasto