Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Kuvatiedot Arkisto
Muinaismuistoyhdistys 1
ASIAKASPALVELU
ARKISTON HISTORIAA
ARKISTOAINEISTOT YHTEYSTIEDOT

Muut aineistot


Asiakirjakokoelmat


Arkistoaineistoja on edelleen jonkin verran myös muissa toimipisteissä kuin Sturenkadulla, esimerkiksi Kansallismuseossa. Aineistojen keskittämistä päätearkistoon jatketaan lukuun ottamatta museoiden asiakirjakokoelmia, joita säilytetään ja hallinnoidaan jatkossakin pääasiassa kokoelmissa, kuten Suomen merimuseossa. Asiakirjakokoelmat eivät muodosta varsinaista arkistoa, vaan ne ovat museoiden kokoelmapolitiikkaan liittyvän keräilytyön tuloksena kertyneitä aineistoja. Museoissa on kuitenkin jonkin verran myös arkistoaineistoiksi luokiteltavia kokonaisuuksia, pääasiassa yksityisarkistoaineistoja. Asiakirjakokoelman ja arkiston erona on se, että arkisto muodostuu aina arkistonmuodostajan tehtävien hoitamisen tuloksena, ei asiakirjoja keräillen.

Yksityisarkistot

Museoviraston arkistossa säilytetään toistaiseksi myös muutamia yksityisarkistoja ja yksittäisiä asiakirjakokoelmia, vaikka pääsääntöisesti arkisto keskittyy organisaation virkatehtävien yhteydessä muodostuneen aineiston hallinnointiin.

Museoviraston arkistossa säilytetään Suomen Muinaismuistoyhdistyksen (SMY) arkistoa. Suomen Muinaismuistoyhdistyksen arkiston luettelo

Museoviraston arkistossa säilytetään myös esimerkiksi H. J. Heikelin ja C.A. Gottlundin arkistoja.

SMY:n arkiston Taidehistoriallisten retkikuntien muistiinpanot sekä osia H. A. Reinholmin samoin kuin C. A. Gottlundin yksityisarkistosta on mikrofilmattu eivätkä niiden originaalit ole asiakaspalvelun piirissä.

Suomen Muinaismuistoyhdistys

Suomen merimuseon asiakirjakokoelmat


 SivukarttaSivu päivitetty 2.2.2017
© Museovirasto