Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
ARKISTO- JA TIETOPALVELUT


Sisäänkäynti
YHTEYSTIEDOT
LUETTELOT
AINEISTOTILAUKSETOHJEET

Asiakaspalvelu


Kuvakokoelmat, kirjasto ja arkisto

palvelevat kaikkia kulttuuriperinnöstä kiinnostuneita.Kuvakokoelmilla, arkistolla ja kirjastolla on yhteinen asiakaspalvelutila, jonne voi tilata nähtäväksi aineistoja. Kirjasto toimii omatoimikirjastona, jossa on avokokoelmat. Kirjaston henkilökunnalta voi tarvittaessa varata myös palveluajan.

Aineistotilaus

Arkisto- ja kuva-aineisto, vanhojen kirjojen kokoelma ja museoissa sijaitsevat käsikirjat tilataan nähtäväksi etukäteen aineistotilauslomakkeella. Voit täyttää aineistotilauksen verkossa tai asiakaspalvelussa. Toimitusaika on kaksi viikkoa, joten käyntiajan voi varata aikaisintaan kymmenentenä työpäivänä tilauspäivämäärästä. Jos aineistohaku kattaa erilaisia aineistoja, esimerkiksi kuvia ja arkistoaineistoja, sen voi lähettää yhdellä lomakkeella.

Käyttöluvan alaiset aineistot

Arkeologisten esinekokoelmien tutkimiseen tarvitaan käyttölupa. Lupia myönnetään tieteelliseen tutkimukseen. Käyttöluvan alaisia ovat myös tietosuojasyistä tai aineiston haurauden vuoksi käytöltään rajoitettavat kuva- tai arkistoaineistot ja julkaisut. Käyttölupahakemuksen voi täyttää ja tulostaa ja skannata sähköpostinliitteeksi. Käyttölupahakemus toimitetaan sen kokoelman asiakaspalveluun, josta aineistoa halutaan tutkittavaksi.

Tutkijatilat

Asiakkaat voivat aineistotilauksen yhteydessä toivoa käyttöönsä tutkijanhuoneen. Aineistot voidaan toimittaa myös asiakaspalvelutilasta varatulle pöydälle. Henkilökunta opastaa aineistojen ja luetteloiden käytössä. Saadessaan tilatut aineistot käyttöönsä asiakkaat sitoutuvat noudattamaan käyttösääntöjä.


Langaton verkko

Sturenkatu 2a:n tiloissa voi käyttää MV-GUEST langatonta verkkoa, johon saa vierailijatunnuksen valvomosta tai asiakaspalvelusta.
Suomen kansallismuseon kokoelmien tietopalvelut


Suomen kansallismuseon ja Kulttuurien museon historiallisiin ja kansatieteellisiin esinekokoelmiin sekä Rahakammion kokoelmiin liittyvä palvelu on Kansallismuseossa.Suomen merimuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmien kokoelmapalvelu on Kotkassa Merikeskus Vellamossa.Suomen kansallismuseon kokoelmatietoja on digitotu ja avattu Finnaan. Alkuperäisiin kokoelmaluetteloihin ja muihin aineistoihin tutustuminen on sovittava etukäteen. Jos haluaa tutkimuksen tai muun perustellun syyn vuoksinähtäväksi esineistöä, täytetään kyseisestä kokoelmasta vastaavan henkilökunnan avustuksella esineistön käyttölupahakemus.


YHTEYSTIEDOT

Käyntiosoite: Sturenkatu 2a, Helsinki. Tulo-ohje

Yhteinen asiakaspalvelu avoinna:

ti-to 10-16

ma, pe suljettu

Kirjaston itsepalvelu avoinna:
ti-pe 9-16

Poikkeavat aukioloajat

heinäkuu suljettu


Yhteystiedot:

Arkisto ja arkeologiset kokoelmat: arkistot@museovirasto.fi
p. 0295 33 6090

Kirjasto: 
kirjasto@museovirasto.fi
p. 0295 33 6060

Kuvakokoelmat: 
kuvakokoelmat@museovirasto.fi
p. 0295 33 6100

Journalistisen kuva-arkisto JOKA:n asiakaspalvelu:

puh. 0295 33 6127

joka@museovirasto.fiMuseo Finna nappi

FNA_tunnus_vaaka_WEB_turk.png

Kuvakokoelmat -painike


Facebook
  SivukarttaSivu päivitetty 4.10.2017
© Museovirasto