Vasen-bg Museovirasto   Henkilöhakemisto Yhteystiedot Palaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Asiakaspalvelu


Arkisto- ja tietopalvelut


Kuvakokoelmilla, arkistolla ja kirjastolla on yhteinen asiakaspalvelu aukioloaikoina. Kirjastoa voi lisäksi käyttää omatoimisesti tiistaista perjantaihin klo 9.00-16.00. Kirjastosta voi myös varata palveluajan niin halutessaan. Kuvakokoelmat, kirjasto ja arkisto ovat avoimia kaikille kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille. Kuva- ja arkistokokoelmia digitoidaan jatkuvasti ja välitetään verkkopalvelujen kautta, mutta niiden laajuuden vuoksi vain osa aineistosta on tällä hetkellä sähköisessä muodossa. Alkuperäiset kuva-, arkisto- ja kirjastokokoelmat ja niiden luettelot ovat käytettävissä Sturenkatu 2a:n asiakaspalvelutiloissa.


Tilattavat aineistot


Arkisto- ja kuva-aineisto sekä vanhat kirjarariteetit, jotka eivät löydy Helkasta, ja muissa osoitteissa sijaitsevat käsikirjat on tilattava etukäteen aineistotilauslomakkeella. Kirjaston varastokokoelmasta aineiston voi tilata tekemällä Helka -tietokannassa aineistopyynnön, jolloin aineisto noudetaan kerran päivässä.

Aineistoja voi tilata oheisilla lomakkeilla verkon kautta tai paikan päällä. Lomakkeella  voi samalla ilmoittaa ajankohdan, jolloin voi tulla aineistoja tutkimaan. Toimitusajan voi varata aikaisintaan kymmenentenä työpäivänä tilauspäivämäärästä. Jos aineistohaku kattaa erilaisia aineistoja, esimerkiksi kuvia ja arkistoaineistoja, sen voi lähettää yhdellä lomakkeella, joka ohjataan eteenpäin Museovirastossa oikeaan yksikköön.

Aineistotilaus, kuvakokoelmat 

Aineistotilaus, arkisto 
Aineistotilaus, kirjasto  


Suomen kansallismuseon perusnäyttelyn uudistustyöt hidastavat arkeologisten kokoelmien asiakaspalvelua


Suomen kansallismuseon perusnäyttelyä uudistetaan. Esihistorian osuuden purkaminen aloitetaan syyskuussa 2015 ja se tulee kestämään ainakin vuoden loppuun saakka. Koska Museoviraston Arkisto ja arkeologiset kokoelmat -yksikön henkilökunta työskentelee tiiviisti näyttelyn purkutyössä, se vaikuttaa myös yksikön asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu toimii, mutta asiakkaita pyydetään varautumaan siihen, että aineiston esille otto sekä tutkimuslupapyyntöjen ja näyttelylainojen käsittely kestävät normaalia pitempään.

Käyttöluvan alaiset aineistot

Arkeologisten esinekokoelmien tutkimiseen tarvitaan käyttölupa. Lupia myönnetään tieteelliseen tutkimukseen. Käyttöluvan alaisia ovat myös tietosuojasyistä tai aineiston haurauden vuoksi käytöltään rajoitettavat kuva- tai arkistoaineistot ja julkaisut. Käyttölupahakemuksen jättäneille asiakkaille ilmoitetaan erikseen, onko lupa on myönnetty ja tällöin sovitaan aineiston toimittamisen ajankohdasta. Käyttölupahakemuksen voi täyttää ja tulostaa mutta sitä ei voi lähettää verkossa. Sen voi skannata sähköpostin liitteeksi. Käyttölupahakemus toimitetaan sen kokoelman asiakaspalveluun, josta aineistoa halutaan tutkittavaksi.

Käyttölupahakemus pdf Käyttölupahakemus (176 KB)


Tutkijatilat

Asiakkaat voivat aineistotilauksen yhteydessä toivoa käyttöönsä tutkijanhuoneen. Sturenkatu 2a:n tiloissa voi käyttää MV-GUEST langatonta verkkoa, johon saa vierailijatunnuksen valvomosta tai asiakaspalvelusta. Henkilökunta opastaa tarvittaessa aineistojen ja luetteloiden käytössä. Saadessaan tilatut aineistot käyttöönsä asiakkaat sitoutuvat noudattamaan käyttösääntöjä.Käyttösäännöt ja aineistokohtaiset ohjeet

Käyttösäännöt

Kirjaston käyttösäännöt

Aineistokohtaiset ohjeet: Arkisto ja arkeologiset kokoelmat

Aineistokohtaiset ohjeet: Kuvakokoelmat

Suomen kansallismuseon kokoelmien tietopalvelut


Suomen kansallismuseon eri kokoelmissa on noin 500.000 esinettä keskiajalta nykypäivään. Kokoelmatietoja digitoidaan ja avataan Finnaan jatkuvasti.  Alkuperäisiin luettelotietoihin on mahdollista tutustua erikseen sopimalla ja henkilökunnan opastuksella. Jos haluaa tutkimuksen tai muun perustellun syyn vuoksi tutustua alkuperäiseen esineistöön, täytetään kyseisestä kokoelmasta vastaavan henkilökunnan avustuksella esineistön käyttölupahakemus.

Kokoelmaluetteloihin ja muihin aineistoihin tutustuminen on sovittava etukäteen. Suomen kansallismuseon historiallisiin ja kansatieteellisiin esinekokoelmiin sekä Rahakammion kokoelmiin liittyvä palvelu on Kansallismuseossa.

Kokoelmat -yksikön yhteystiedot

Suomen merimuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmien kokoelmapalvelu on Kotkassa Merikeskus Vellamossa.
Sähköposti: suomenmerimuseo@nba.fi
Käyntiosoite: Tornatorintie 99 A, 48100 Kotka
Tietokeskus Vellamo http://www.merikeskusvellamo.fi/Tietokeskus

Sähköiset kokoelmapalvelut on koottu sivulle TietojärjestelmätOikea-yla
Keski-bg Yhteinen asiakaspalvelu avoinna:

ti-to 10-16
ma, pe suljettu

heinäkuu suljettu

Kirjaston itsepalvelu avoinna:
ti-pe 9-16

poikkeavat aukioloajat

Yhteystiedot:

Arkisto ja arkeologiset kokoelmat: arkistot@museovirasto.fi
p. 0295 33 6090

Kirjasto: 
kirjasto@museovirasto.fi
p. 0295 33 6060

Kuvakokoelmat: 
kuvakokoelmat@museovirasto.fi
p. 0295 33 6100

Journalistisen kuva-arkisto JOKA:n asiakaspalvelu:

puh. 0295 33 6127

joka@museovirasto.fi


Käyntiosoite: Sturenkatu 2a, Helsinki.  Tulo-ohje


Sturenkatu 2a kartta

Kartta: Mikko Rautala / Museovirasto


Oikea-bg
Oikea-ala
 


SivukarttaSivu päivitetty 22.2.2016
© Museovirasto