Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Museoviraston arkisto- ja kokoelmaluetteloita


KIRJASTO


Vapaasti verkossa


HELKA

Helsingin yliopiston kirjastojen kokoelmaluettelo, jossa Museoviraston kirjaston aineisto on luetteloitu kirjastotunnuksella B, jonka jälkeen sijaintikentässä on hyllyluokka.

KAAKKURI

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kirjaston kokoelmaluettelo, johon on luetteloitu Museoviraston kirjaston kokoelmista Suomen merimuseon kirjasto Tietokeskus Vellamossa Kotkassa.

Museoviraston kirjaston lehtiportaali

Lehtiportaaliin on koottu tiedot Museoviraston kirjaston kokoelmiin kuuluvista painetuista lehdistä. Portaalin kautta pääsee myös kirjaston elektronisiin lehtiin, jotka ovat käytettävissä Museoviraston verkossa. Linkkejä myös vapaisiin verkkolehtiin.

Libri rari et cari

Museoviraston kirjaston ennen vuotta 1850 painettujen vanhojen kirjojen kokoelmaluettelo (verkossa): Johanna Lilja: Libri rari et cari. Kirjan muotoinen luettelo on kirjaston asiakaspalvelutilassa, KK M MV -kokoelmassa, Ref M MV-kokoelmassa ja lainattavissa hyllyluokassa I.

ARTO

Kotimaisten artikkelien viitetietokanta. Muse-tunnuksella on Museoviraston kirjaston tallentamat viitteet museologiasta ja arkeologiasta. Lehden saatavuus on tarkistettava Helkasta.

MELINDA

Kirjastojen  yhteistietokanta, jossa mukana myös Museoviraston kirjaston aineisto Helsingin yliopiston kirjastot -linkin alla, joka vie HELKAn saatavuustietoihin. Tästä tietokannasta voi tarkastaa, onko kirjaa saatavissa jostain muusta kirjastosta tai kaukolainana yliopisto- tai yleisten kirjastojen kautta.

FINNA

Suomen kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistoja yhteisessä hakupalvelussa.


Museoiden Finna

Suomen museoiden kokoelmat. Museo-Finnassa on myös Museoviraston kirjaston kirja-aineisto sekä sen osalta saatavuustiedot myös muista Helka-kirjastoista, joiden hakujärjestelmässä Museoviraston kirjasto on.

Muita kirjastotietokantoja 
Kirjaston asiakaskoneilla, vain Museoviraston verkossa


Museoviraston kirjaston EbookLibrary

valikoima museoalan lainattavia e-kirjoja. Lainaus edellyttää Museoviraston kirjaston asiakkuutta ja ensimmäistä rekisteröitymistä Museoviraston e-kirjaston asiakkaaksi paikan päällä.


ePress

suomalaisten sanomalehtien sähköisiä versioita, joihin on käyttöoikeus MV:n verkossa (kaksi yhtäaikaista käyttäjää)

Elektra

Kotimaisia tieteellisiä artikkeleita pdf- tai html-muotoisina kokoteksteinä. Elektra-artikkeleita voi hakea Arton kautta rajaamalla haun elektroniseksi aineistoksi. Vain osa Arton artikkeleista sisältyy Elektraan.


Muita hakemistoja kirjastossa, Sturenkatu 2a, Helsinki


Rakennushallituksen historiallisen kirjaston luettelo

Kopio kortistosta kansiossa kirjaston asiakaspalvelutilassa. Sinisalo, Jarkko: Arkkitehtuurikirjoja Euroopan laidalla. Kirja edellä mainitusta vanhojen kirjojen kokoelmasta, sisältää myös luettelotietoja.


Sakari Topeliuksen kirjakokoelman luettelo

Suomen kansallismuseon kirjakokoelma, jota säilytetään Orimattilan keskusvarastossa. Vain sopimuksen mukaan tutkimuskäyttöön. Kirjaston asiakaspalvelutilassa kansiossa kopio Access-luettelotietokannan tietueista.


Kirjaston pääkortisto

tekijän mukainen kortisto ja joidenkin käsikirjastojen vanhoja kortistoja vuoteen 1994 (h. 411). Aineisto on HELKAssa joitain puutteita lukuun ottamatta.

NAA : Nordic archaeological abstracts

ja muita painettuja bibliogafioita, joista voi hakea artikkeliviitteitä, on käsikirjastohuoneessa kohdassa KK 1.2. Julkaisujen saatavuus on tarkistettava Helkasta.


 SivukarttaSivu päivitetty 17.6.2016
© Museovirasto