Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Museoviraston arkisto- ja kokoelmaluetteloita


KUVAKOKOELMAT


Hakemistoja verkossa


Kuvakokoelmat.fi

Kuvakokoelmat.fi -verkkopalvelun avulla on mahdollista selailla ja tutkia valikoitua otosta Museoviraston ja Suomen merimuseon kuvakokoelmien julkisista kuva-aineistoista sekä tutustua kuvalliseen kulttuuriperintöömme. Kuvakokoelmat.fi -palvelusta voi myös ostaa kuvatallenteita ja kuvakohtaisen kertakäyttöoikeuden julkaisemista varten. Helppo ja monipuolinen hakujärjestelmä palvelee sekä tutkijoita, kuvatoimittajia ja muita ammattilaisia että ensi kertaa arkistoon tutustuvia.


Finna - Suomen museoiden kokoelmat yhdellä haulla

Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoihin ja palveluihin. Finnan testiversio julkaistiin joulukuussa 2012. Finnaa kehitetään jatkuvasti ja palveluun lisätään uusia toiminnallisuuksia. Uusia organisaatioita liittyy mukaan vaiheittain. Kansalliskirjasto on toteuttanut verkkopalvelun yhteistyössä arkistojen, kirjastojen ja museoiden kanssa. Finna on rakennettu VuFindin ja muiden avoimen lähdekoodin ohjelmistojen pohjalta. Finna on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta (KDK).


Suomen museot online

Suomen museot online on kaikille avoin hakujärjestelmä useiden suomalaisten museoiden kokoelmiin. Kokoelmia voidaan hakea, selata ja katsella samasta verkko-osoitteesta. Palvelussa on tällä hetkellä yli 165 000 esineen ja kuvan tiedot.


Rakennetun ympäristön piirustusluettelo PIIKA

Piirustuskokoelma sisältää Muinaistieteellisen toimikunnan ja Museoviraston omien piirtäjien ja arkkitehtien mittaus- ja suunnittelupiirustuksia sekä muualta saatuja kokoelmia. Piirustukset on järjestetty paikkakunnittain ja luettelosta selviää piirustuksen tekijä, tekoaika, sisältö ja käytetty tekniikka. Luettelon tiedot kattavat noin kaksi kolmasosaa piirustuskokoelmasta. Museoviraston kuvakokoelmat hallinnoi piirustuskokoelman rariteettipiirustuksia. Muista piirustuksista vastaa Museoviraston arkisto.Hakemistoja asiakaspalvelutilassa, Sturenkatu 2a, Helsinki


Musketti (selattavissa asiakaskoneella)

Museotietojärjestelmä Musketti on Museovirastossa laadittu kokoelmanhallintajärjestelmä, johon tallennetaan metatiedot kokoelmiin kuuluvista esineistä ja kuvista sekä niihin liittyvistä toimijoista ja toimenpiteistä.

Sisältää myös Suomen merimuseon kuvakokoelmien (SMK) luettelotiedot.
Kokoelmatunnukset


Historian kuvakokoelman hakemistoja


Historian kuvakokoelman diaarit (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu diaarikirjoihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Historian kuvakokoelman verifikaatit (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin historian kuvakokoelman aineistoihin liittyvät tiedot on kirjattu verifikaatteihin.


Historian kuvakokoelman kuvaluettelot (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman aineistot on kirjattu kuvaluetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Historian kuvakokoelman henkilökortistot

Henkilökortistoihin on kirjattu historian kuvakokoelman hallussa olevat luetteloidut henkilökuvat aakkosjärjestykseen sukunimen (syntymäsukunimen ja/tai tunnetun taiteilijanimen) mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Historian kuvakokoelman negatiiviluettelot

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman negatiivit ja niitä koskevat tiedot on kirjattu negatiiviluetteloihin siten, että jokainen negatiivi saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2002 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisen museotietojärjestelmän avulla.


Historian kuvakokoelman dialuettelot

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman diat ja niitä koskevat tiedot on kirjattu dialuetteloihin siten, että jokainen dia saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2002 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Historian kuvakokoelman luovuttajakortistot

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevien historian kuvakokoelman aineistojen luovutus-, lahjoitus- ja talletustiedot on kirjattu luovuttajakortistoon. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistojen hankintatiedot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Historian kuvakokoelman pääluettelo

Historian kuvakokoelman kuva-aineistot on ennen sähköisen kokoelmahallinnan käyttöönottoa järjestetty aiheenmukaisiin sarjoihin ja alasarjoihin, esimerkiksi Henkilökuvat, Historia, Kartanot, Kaupungit, Kirkot, Linnat ja linnoitukset, Maisemat, Pappilat, Teollisuus. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Historian kuvakokoelman yksityisten kokoelmien kortistot ja luettelot

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevien historian kuvakokoelman yksityiskokoelmien aineistoja ja niitä koskevia tietoja on kirjattu erillisiin kortistoihin ja luetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avull


Historian kuvakokoelman taiteilijakortisto

Museoviraston historian kuvakokoelman hallussa olevaan taiteilijakortistoon on kerätty yleistietoja sekä kokoelmissa että muualla olevista teoksista taiteilijan nimen mukaan.


Historian kuvakokoelman grafiikan kortisto

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman grafiikan teokset ja niitä koskevat tiedot on kirjattu erilliseen grafiikan kortistoon. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Historian kuvakokoelman karttakortisto

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman kartat ja asemapiirustukset ja niitä koskevat tiedot on kirjattu erilliseen karttakortistoon. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Historian kuvakokoelman ikonografinen kortisto (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan ikonografiseen kortistoon on kerätty yleistietoja keskiaikaisten kirkkojen kalkkimaalauksista aiheen mukaan.Kansatieteen kuvakokoelman hakemistoja


Kansatieteen kuvakokoelman diaarit (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin kansatieteen kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu diaarikirjoihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Kansatieteen kuvakokoelman verifikaatit (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin kansatieteen kuvakokoelman aineistoihin liittyvät tiedot on kirjattu verifikaatteihin.


Kansatieteen kuvakokoelman kuvaluettelot (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat kansatieteen kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu kuvaluetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Kansatieteen kuvakokoelman henkilökortistot

Henkilökortistoihin on kirjattu kansatieteen kuvakokoelman hallussa olevat luetteloidut henkilökuvat aakkosjärjestykseen sukunimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Kansatieteen kuvakokoelman tekijäkortisto

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan kansatieteen kuvakokoelman tekijäkortistoon on kirjattu kuvien tekijät (valokuvaaja, piirtäjä, kaivertaja ym.) aakkosjärjestyksessä nimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Kansatieteen kuvakokoelman asiasanakortisto

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan kansatieteen kuvakokoelman asiasanakortistoon on kirjattu kuvat asiasanojen mukaan pääluokittain ja paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Kansatieteen kuvakokoelman topografinen luettelo

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan kansatieteen kuvakokoelman topografiseen luetteloon on kirjattu kansatieteen kuvakokoelman kuvat paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.Suomalais-ugrilaisen kokoelman hakemistoja


Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman diaarit (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu diaarikirjoihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman verifikaatit (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman aineistoihin liittyväty tiedot on kirjattu verifikaatteihin.


Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman kuvaluettelot  (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman aineistot on kirjattu kuvaluetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman henkilökortistot

Henkilökortistoihin on kirjattusuomalais-ugrilaisen kuvakokoelman hallussa olevat luetteloidut henkilökuvat aakkosjärjestykseen sukunimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman tekijäkortisto

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman tekijäkortistoon on kirjattu kuvien tekijät (valokuvaaja, piirtäjä, kaivertaja ym.) aakkosjärjestyksessä nimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman asiasanakortisto

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman asiasanakortistoon on kirjattu kuvat asiasanojen mukaan kansoittain, pääluokittain ja paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman topografinen luettelo

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman topografiseen luetteloon on kirjattu kuvat alueittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.Yleisetnografisen kuvakokoelman hakemistoja


Yleisetnografisen kuvakokoelman diaarit (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat yleisetnografisen kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu diaarikirjoihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Yleisetnografisen kuvakokoelman verifikaatit (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin yleisetnografisen kuvakokoelman aineistoihin liittyvät tiedot on kirjattu verifikaatteihin.


Yleisetnografisen kuvakokoelman kuvaluettelot  (tilattava nähtäväksi)

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat yleisetnografisen kuvakokoelman aineistot on kirjattu kuvaluetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Yleisetnografisen kuvakokoelman henkilökortistot

Henkilökortistoihin on kirjattu yleisetnografisen kuvakokoelman hallussa olevat luetteloidut henkilökuvat aakkosjärjestykseen sukunimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Yleisetnografisen kuvakokoelman tekijäkortisto

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan yleisetnografisen kuvakokoelman tekijäkortistoon on kirjattu kuvien tekijät (valokuvaaja, piirtäjä, kaivertaja ym.) aakkosjärjestyksessä nimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Yleisetnografisen kuvakokoelman asiasanakortisto

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan yleisetnografisen kuvakokoelman asiasanakortistoon on kirjattu kuvat asiasanojen mukaan pääluokittain ja alueittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Yleisetnografisen kuvakokoelman topografinen luettelo

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan yleisetnografisen kuvakokoelman topografiseen luetteloon on kirjattu kuvat alueittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.Rakennushistorian kuvakokoelman hakemistoja


Rakennushistorian kuvakokoelman dialuettelot

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat rakennushistorian kuvakokoelman diat ja niitä koskevat tiedot on kirjattu dialuetteloihin siten, että jokainen dia saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2000 lähtien diat on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.


Rakennushistorian kuvakokoelman negatiiviluettelot

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat rakennushistorian kuvakokoelman negatiivit ja niitä koskevat tiedot on kirjattu negatiiviluetteloihin siten, että jokainen negatiivi saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2000 lähtien negatiivit on kirjattu sähköisen museotietojärjestelmän avulla.


Rakennushistorian kuvakokoelman valokuvaluettelot

Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat rakennushistorian kuvakokoelman valokuvat ja niitä koskevat tiedot on kirjattu negatiiviluetteloihin siten, että jokainen valokuva saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2000 lähtien valokuvat on kirjattu sähköisen museotietojärjestelmän avulla.
 SivukarttaSivu päivitetty 9.1.2017
© Museovirasto