Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Museoviraston arkisto- ja kokoelmaluetteloita


SUOMEN MERIMUSEON KOKOELMAT


Hakemistoja verkossaFinna - Suomen museoiden kokoelmat yhdellä haulla

Finnasta voi hakea osaa Suomen merimuseon kokoelmien esineistä ja valokuvista. Kaikki selaimella näkyvät esineet ja kuvat on tallennettu museotietojärjestelmä Muskettiin, josta niitä tullaan avaamaan lisää selailtavaksi Internetiin tietojen tallennuksen ja tarkistuksen edistyessä.


Kuvakokoelmat.fi

Kuvakokoelmat.fi -verkkopalvelun avulla on mahdollista selailla ja tutkia valikoitua otosta Museoviraston ja Suomen merimuseon kuvakokoelmien julkisista kuva-aineistoista. Joukossa on kuvia suomalaisista laivoista, satamista ja elämästä laivoilla. Palvelussa voi tutustua mm. Suomen Höyrylaiva Osakeyhtiön höyrylaivojen ja niiden sisustusten kuviin tietokoneen äärellä missä tahansa. Kuvakokoelmat.fi -palvelusta voi myös ostaa kuvatallenteita ja kuvakohtaisen kertakäyttöoikeuden julkaisemista varten.


KAAKKURI

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kirjaston kokoelmaluettelo, johon on luetteloitu myös Suomen merimuseon kirjasto Tietokeskus Vellamossa Kotkassa.

Suomen kauppalaivastotietokanta

Suomen merimuseon julkaisemasta Suomen kauppalaivastotietokannasta voi hakea vuosina 1921-1987 Suomen kauppalaivastoon kuuluneiden alusten rekisteritietoja. Tiedot ovat suurimmaksi osaksi Merenkulkulaitoksen julkaisemasta "Suomen kauppalaivasto" -kirjasarjasta. Tietokannasta löytyy laivojen perustiedot, kuten mitat, rakennusaika ja omistajat. Siitä voi myös seurata tiedoissa tapahtuneita muutoksia helposti.Hakemistoja Tietokeskus Vellamossa, Tornatorintie 99 A, KOTKAMusketti (selattavissa vain Musketti-koneella)

Muskettiin on luetteloitu Suomen merimuseon esine- ja kuvakokoelmia sekä arkistoaineistoja.

Kokoelmatunnukset


Suomen merimuseon kuvakokoelmien (SMK) verifikaatit (tilattava nähtäväksi Tietokeskus Vellamossa, Kotkassa)


Suomen merimuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmien kokoelmapalvelu on Merikeskus Vellamossa, Tornatorintie 99 A, Kotka

Tietokeskus Vellamo SivukarttaSivu päivitetty 22.5.2014
© Museovirasto