Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Arkeologisen esineistön lainaaminen näyttelyyn


Kun arkeologisista kokoelmista halutaan lainata esineitä näyttelyyn, tulee asiasta neuvotella Kirjasto, arkisto ja arkeologiset kokoelmat -yksikön intendentin kanssa. Laina-asia tulee panna vireille hyvissä ajoin. Suositeltava aika on puoli vuotta ennen kun esineitä tarvitaan.

Kirjallinen näyttelylainapyyntö esinelistoineen osoitetaan Museovirastolle. Siitä tulee ilmetä, mihin näyttelyyn, mille ajalle ja millaiseen tilaan esineitä pyydetään. Näyttelytilan tulee olla valvottu ja esineistön edellyttämät olosuhteen täyttävä.

Esineet kuvataan ja piirretään ennen lainaamista, metalli- ja muista aroista esineistä tehdään kuntoarviot.  Esineitä voidaan joutua konservoimaan. Tämä kaikki vie aikaa.

Museovirasto laskuttaa esineistön esille otosta, pakkaamisesta ja kokoelmiin palauttamisesta käsittelymaksun. Kustannuksia tulee myös kuntoarvioista ja konservoinnista. Museovirasto määrittelee esineille vakuutusarvot. Niiden perusteella lainan saaja ottaa vakuutuksen kuljetusten ja näyttelyn ajaksi. Laina-aika on tavallisesti enintään viisi vuotta, jonka jälkeen voi hakea jatkoaikaa. 


 SivukarttaSivu päivitetty 11.4.2017
© Museovirasto