Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Kirjasto
<>
PALVELUT
KOKOELMATVERKKOAINEISTOTYHTEYSTIEDOT

Museoviraston arkisto-, kirjasto- ja kuvapalvelujen aukioloajat muuttuvat maaliskuun alusta lukien. Asiakaspalvelu on avoinna tiistaista torstaihin klo 10-16. Palveluaukioloajan ulkopuolella kirjastoa voi käyttää omatoimisesti. Itsepalveluaukioloajat ovat tiistaista perjantaihin klo 9-16. Huomaattehan, että perjantaisin ja klo 9-10 asiakaspalvelussa ei ole päivystäjää.

Kirjastossa siirrytään varausten itsepalvelunoutoon. Varatut kirjat ovat noudettavissa kirjaston lainausautomaatin lähellä olevasta kirjakärrystä sen jälkeen, kun asiakas on saanut saapumisilmoituksen. Varattu aineisto löytyy hyllystä asiakkaan nimellä. Jos et halua, että varauksesi ovat avohyllyssä nimelläsi noudettavana, ota yhteyttä kirjastoon. Voit halutessasi noutaa varaukset jatkossakin asiakaspalvelutiskiltä.Museoviraston kirjasto on kaikille avoin museoalojen erikoiskirjasto, jonka keskeisiä aihealueita ovat arkeologia, historia, kansatiede, museologia, taidehistoria ja rakennussuojelu.

Suurin osa kirjallisuudesta on kirjaston pääkokoelmassa Sturenkadulla. Osa kokoelmista on sijoitettu Suomen kansallismuseon tai Museoviraston aluetoimistojen käsikirjastoihin. Aineisto löytyy Helsingin yliopiston kirjaston HELKA-tietokannasta ja Suomen merimuseon kirjakokoelma Tietokeskus Vellamossa KAAKKURI-tietokannasta. Kirjaston aineistot löytyvät myös FINNAsta, joka on  kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteinen hakupalvelu.


Lainauksessa käytetään HELKA-kirjastokorttia.
Kirjoja voi palauttaa myös palautusluukkuun portaikon alapuolella katutasossa.
Kirjastossa on myynnissä valikoima Museoviraston uutuusjulkaisuja.


Helka
Lehtiportaali
EBL e-kirjaportaali (käyttäjätunnus luotava Museovirastossa)
Kaakkuri

FINNA - Suomen kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistoja yhteisessä hakupalvelussa


Hinnasto: kirjastopalvelut
Hinnasto: valokopiot, skannaus, tulosteet
Palautetta kirjastollePompeii

Tutustu Museoviraston kirjastoon (video)

Uutuushankintoja

Uutiskirje

Facebook-logo-300x99 SivukarttaSivu päivitetty 27.5.2016
© Museovirasto