Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Kuvatiedot
Kirjasto A LRC 1 FBK8615
PALVELUT
KOKOELMAT TIEDONLÄHTEET YHTEYSTIEDOT

VANHAN KIRJALLISUUDEN KOKOELMAT

Libr rari et cari (R LRC)

Kirjaston vanhan kirjallisuuden kokoelma käsittää noin neljä tuhatta ennen vuotta 1850 painettua teosta. Erityisen runsaasti kokoelmassa on 1600-1700-lukujen historiankirjoitusta, paikalliskuvauksia, matkakertomuksia sekä talous- ja henkilökirjallisuutta, mutta myös vanhinta fennica-kirjallisuutta, almanakkoja ja akateemisia painatteita on monipuolisesti.

Vanhan kirjallisuuden kokoelma on lukusalikäytössä. Osa kirjoista on sijoitettu Suomen kansallismuseon ja muiden museoiden näyttelyihin.

Ennen vuotta 1850 julkaistu kirjallisuus on luetteloitu Museoviraston vanhan kirjallisuuden kokoelmaluetteloon Libri rari et cari. Kirjasta on vuonna 2010 julkaistu verkkoversio, jonka teksti vastaa painettua ilman kuvia. Vanhan kirjallisuuden kokoelman kartunta luetteloidaan HELKA-tietokantaan. Sijaintitietona on B R LRC ja julkaisujen aiheluokitus on sama kuin Libri rari et cari -kirjassa.

Rakennushallituksen historiallinen kirjasto (R RH)

Kirjastossa säilytetään erillisenä kokoelmana Rakennushallituksen historiallista kirjastoa, joka sisältää arkkitehtuurikirjallisuutta 1700-1800-luvuilta. Kirjasto kuului aluksi vuonna 1810 perustetulle Intendentinkonttorille ja myöhemmin sen seuraajalle Yleisten rakennusten ylihallitukselle. Museovirastolle se luovutettiin 1985.

Rakennushallituksen historiallisen kirjaston historia ja luettelo on julkaistu kirjassa Arkkitehtuurikirjoja Euroopan laidalta.

Muut ennen vuotta 1900 julkaistut kirjat (B R)
1850 jälkeen ja ennen vuotta 1900 julkaistu kirjallisuus rariteettikokoelmassa löytyy Helka-tietokannasta.

Kirjaston historiaa
Tietoa vanhoista kirjoistaLogo
Libri rari et cari -kirja

Johanna Lilja: Libri rari et cari

Libri rari et cari -kokoelma
pdf Librirarietcari (2.92 MB)
(2.21 erratum: Biblia 1819)
Vanhan kirjallisuuden luokitus


Rakennushallituksen historiallisen kirjaston luokitus 
 


Jarkko Sinisalo: Arkkitehtuurikirjoja Euroopan laidalta
 


 SivukarttaSivu päivitetty 8.1.2018
© Museovirasto