Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Asiasanastoja lähialoilta


Art & Architecture Thesaurus Online Englanninkielinen taiteen ja arkkitehtuurin asiasanasto.

Eurooppalaisen kulttuuriperintöpolitiikan sanasto
2011, 166 s., ISBN 978-951-616-220-4 (PDF)
© Euroopan neuvosto, Museovirasto ja Sanastokeskus TSK

Eurooppalaisen kulttuuriperintöpolitiikan sanasto on osa Euroopan neuvoston HEREIN-verkoston (European Heritage Network) kansainvälistä kulttuuriperintöalan tesaurushanketta. Sanasto on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat kulttuuriperinnön hallintoon ja vaalimiseen liittyviä termejä. Tesaurus sisältää 590 kulttuuriperintöalan käsitettä, jotka on käännetty ja määritelty tällä hetkellä 16 kielelle. Suomenkielisessä sanastossa on esitetty käsitteitä vastaavat termit suomeksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi sekä käsitteiden määritelmät suomeksi.

Merenkulkualan asiasanasto Kotkan merikirjaston julkaisema merenkulkualan termejä käsittävä asiasanasto.

Museoalan asiasanasto (MASA) Kirjallisuuden ja kulttuurihistoriallisten kokoelmien luetteloinnin ja sisällönkuvailun apuvälineeksi tarkoitettu asiasanasto, jonka painopiste on esineellisessä kulttuurissa.

FINTO sanasto- ja ontologiapalvelu sisältää KOKO-ontologian ja sen osana mm. YSO:n (yleinen suomalainen ontologia) ja MAO:n (museoalan ontologia)

MAO Museoalan ontologia MAO

YSA Yleinen suomalainen asiasanasto  YSA on apuväline sekä painetun että elektronisen aineiston asiasanoitukseen ja aiheenmukaiseen tiedonhakuun.

 SivukarttaSivu päivitetty 3.1.2018
© Museovirasto