Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg
Kuvatiedot
Kirjasto
Kirjaston esittely
PALVELUT
KOKOELMAT VERKKOAINEISTOT YHTEYSTIEDOT

PALVELUT

Kirjasto uutuushylly
Uutuushylly 
Kuva: Soile Tirilä, Museovirasto (V4:101)
Omatoimikirjasto
Sturenkadulla sijaitsevasta aineistosta suurin osa on avokokoelmassa.  Avokokoelmasta aineiston voi hakea itse ja lainata ja palauttaa itsepalveluautomaatilla. Kirjaston luokitus ja pohjakartta auttavat löytämään aineiston. Kirjastossa on asiakaskoneita sijaintipaikan tarkistamista ja tiedonhakua varten. Tietokoneilla voi käyttää museoalan viitetietokantoja ja kirjaston e-lehtiä. Ref- ja KK-huoneista löytyy hakuteoksia, käsikirjoja ja bibliografioita.
Omatoimikirjasto on avoinna tiistaista perjantaihin klo 9-16.

Neuvonta ja tietopalvelu
Arkisto- ja tietopalvelut -osaston yhteisestä asiakaspalvelupisteestä saa perusneuvontaa tiistaista torstaihin klo 10-16. Tarvittaessa paikalle voidaan pyytää kirjaston henkilökuntaa. Jos tarvitset ajallisesti vaativampaa tiedonhakupalvelua, Helka-kirjastokortin, e-kirjatunnukset tai muuta kirjastonkäytön opastusta, voit myös varata ajan kirjaston henkilökunnalle (kirjasto@museovirasto.fi). Helka-korttia varten on oltava Suomessa pysyvä osoite ja virallinen henkilötodistus.

Kirjaston henkilökunnalle voi varata ajan, jos haluaa opastusta tiedonlähteiden käytössä ja tiedonhaussa. Tiedon- tai aineistonhakupynnön voi lähettää aineistotilauslomakkeella. Pitkät tiedonhaut ovat maksullisia.Valokopiot, skannaus ja digi-kuvaus
Asiakaspalvelupisteessä on valokopiokone, jolla voi kopioida tai skannata erikseen ostettavalle muistitikulle asiakaspalvelun aukioloaikoina. Julkaisuista voi ottaa omaan käyttöönsä digi-kuvia. Kuvien käytössä on noudatettava tekijänoikeuslakia. Kuvatilaukset esim. julkaisukäyttöön tehdään kuvakokoelmien asiakaspalvelusta. Nämä palvelut ovat maksullisia.

Opastukset
Kirjastossa järjestetään opastuksia ryhmille. Varaa opastukseen aika: kirjasto@museovirasto.fi.
Logo

Lehtiportaali

Arkisto- ja tietopalvelut

Ohjeet

Aineistotilaukset
Aineistoluettelot

Hinnasto: kirjastopalvelut

Palautetta kirjastolle 


 SivukarttaSivu päivitetty 17.5.2017
© Museovirasto