Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Hakemistot


Eri kokoelmiin kuuluviin kuva-aineistoihin on erilaisia hakemistoja. Hakemistoina toimivat kortistot ja luettelointitiedot ovat asiakkaiden käytettävissä asiakaspalvelutilassamme. Musketti-järjestelmää voi selata asiakaspalvelutilan koneilla.

Hakemistoja verkossa

Kuvakokoelmat.fi
Kuvakokoelmat.fi -verkkopalvelun avulla on mahdollista selailla ja tutkia valikoitua otosta Museoviraston ja Suomen merimuseon kuvakokoelmien julkisista kuva-aineistoista sekä tutustua kuvalliseen kulttuuriperintöömme. Kuvakokoelmat.fi -palvelusta voi myös ostaa kuvatallenteita ja kuvakohtaisen kertakäyttöoikeuden julkaisemista varten. Helppo ja monipuolinen hakujärjestelmä palvelee sekä tutkijoita, kuvatoimittajia ja muita ammattilaisia että ensi kertaa arkistoon tutustuvia.

Finna - Suomen museoiden kokoelmat yhdellä haulla
Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoihin ja palveluihin. Finnan testiversio julkaistiin joulukuussa 2012. Finnaa kehitetään jatkuvasti ja palveluun lisätään uusia toiminnallisuuksia. Uusia organisaatioita liittyy mukaan vaiheittain. Kansalliskirjasto on toteuttanut verkkopalvelun yhteistyössä arkistojen, kirjastojen ja museoiden kanssa. Finna on rakennettu VuFindin ja muiden avoimen lähdekoodin ohjelmistojen pohjalta. Finna on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta (KDK).

Suomen museot online
Suomen museot online on kaikille avoin hakujärjestelmä useiden suomalaisten museoiden kokoelmiin. Kokoelmia voidaan hakea, selata ja katsella samasta verkko-osoitteesta. Palvelussa on tällä hetkellä yli 165 000 esineen ja kuvan tiedot.

Rakennetun ympäristön piirustusluettelo PIIKA
Piirustuskokoelma sisältää Muinaistieteellisen toimikunnan ja Museoviraston omien piirtäjien ja arkkitehtien mittaus- ja suunnittelupiirustuksia sekä muualta saatuja kokoelmia. Piirustukset on järjestetty paikkakunnittain ja luettelosta selviää piirustuksen tekijä, tekoaika, sisältö ja käytetty tekniikka. Luettelon tiedot kattavat noin kaksi kolmasosaa piirustuskokoelmasta. Museoviraston kuvakokoelmat hallinnoi piirustuskokoelman rariteettipiirustuksia. Muista piirustuksista vastaa Museoviraston arkisto.

Musketti

Museotietojärjestelmä Musketti on Museovirastossa laadittu kokoelmanhallintajärjestelmä, johon tallennetaan metatiedot kokoelmiin kuuluvista esineistä ja kuvista sekä niihin liittyvistä toimijoista ja toimenpiteistä.

Historian kuvakokoelman hakemistoja

Historian kuvakokoelman diaarit (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu diaarikirjoihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Historian kuvakokoelman verifikaatit (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin historian kuvakokoelman aineistoihin liittyvät tiedot on kirjattu verifikaatteihin.

Historian kuvakokoelman kuvaluettelot (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman aineistot on kirjattu kuvaluetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Historian kuvakokoelman henkilökortistot
Henkilökortistoihin on kirjattu historian kuvakokoelman hallussa olevat luetteloidut henkilökuvat aakkosjärjestykseen sukunimen (syntymäsukunimen ja/tai tunnetun taiteilijanimen) mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Historian kuvakokoelman negatiiviluettelot
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman negatiivit ja niitä koskevat tiedot on kirjattu negatiiviluetteloihin siten, että jokainen negatiivi saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2002 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisen museotietojärjestelmän avulla.

Historian kuvakokoelman dialuettelot
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman diat ja niitä koskevat tiedot on kirjattu dialuetteloihin siten, että jokainen dia saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2002 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Historian kuvakokoelman luovuttajakortistot
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevien historian kuvakokoelman aineistojen luovutus-, lahjoitus- ja talletustiedot on kirjattu luovuttajakortistoon. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistojen hankintatiedot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Historian kuvakokoelman pääluettelo
Historian kuvakokoelman kuva-aineistot on ennen sähköisen kokoelmahallinnan käyttöönottoa järjestetty aiheenmukaisiin sarjoihin ja alasarjoihin, esimerkiksi Henkilökuvat, Historia, Kartanot, Kaupungit, Kirkot, Linnat ja linnoitukset, Maisemat, Pappilat, Teollisuus. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Historian kuvakokoelman yksityisten kokoelmien kortistot ja luettelot
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevien historian kuvakokoelman yksityiskokoelmien aineistoja ja niitä koskevia tietoja on kirjattu erillisiin kortistoihin ja luetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Historian kuvakokoelman taiteilijakortisto
Museoviraston historian kuvakokoelman hallussa olevaan taiteilijakortistoon on kerätty yleistietoja sekä kokoelmissa että muualla olevista teoksista taiteilijan nimen mukaan.

Historian kuvakokoelman grafiikan kortisto
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman grafiikan teokset ja niitä koskevat tiedot on kirjattu erilliseen grafiikan kortistoon. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Historian kuvakokoelman karttakortisto
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat historian kuvakokoelman kartat ja asemapiirustukset ja niitä koskevat tiedot on kirjattu erilliseen karttakortistoon. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Historian kuvakokoelman ikonografinen kortisto (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan ikonografiseen kortistoon on kerätty yleistietoja keskiaikaisten kirkkojen kalkkimaalauksista aiheen mukaan.

Kansatieteen kuvakokoelman hakemistoja

Kansatieteen kuvakokoelman diaarit (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin kansatieteen kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu diaarikirjoihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Kansatieteen kuvakokoelman verifikaatit (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin kansatieteen kuvakokoelman aineistoihin liittyvät tiedot on kirjattu verifikaatteihin.

Kansatieteen kuvakokoelman kuvaluettelot (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat kansatieteen kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu kuvaluetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Kansatieteen kuvakokoelman henkilökortistot
Henkilökortistoihin on kirjattu kansatieteen kuvakokoelman hallussa olevat luetteloidut henkilökuvat aakkosjärjestykseen sukunimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Kansatieteen kuvakokoelman tekijäkortisto
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan kansatieteen kuvakokoelman tekijäkortistoon on kirjattu kuvien tekijät (valokuvaaja, piirtäjä, kaivertaja ym.) aakkosjärjestyksessä nimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Kansatieteen kuvakokoelman asiasanakortisto
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan kansatieteen kuvakokoelman asiasanakortistoon on kirjattu kuvat asiasanojen mukaan pääluokittain ja paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Kansatieteen kuvakokoelman topografinen luettelo
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan kansatieteen kuvakokoelman topografiseen luetteloon on kirjattu kansatieteen kuvakokoelman kuvat paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Rakennushistorian kuvakokoelman hakemistoja

Rakennushistorian kuvakokoelman dialuettelot
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat rakennushistorian kuvakokoelman diat ja niitä koskevat tiedot on kirjattu dialuetteloihin siten, että jokainen dia saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2000 lähtien diat on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Rakennushistorian kuvakokoelman negatiiviluettelot
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat rakennushistorian kuvakokoelman negatiivit ja niitä koskevat tiedot on kirjattu negatiiviluetteloihin siten, että jokainen negatiivi saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2000 lähtien negatiivit on kirjattu sähköisen museotietojärjestelmän avulla.

Rakennushistorian kuvakokoelman valokuvaluettelot
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat rakennushistorian kuvakokoelman valokuvat ja niitä koskevat tiedot on kirjattu negatiiviluetteloihin siten, että jokainen valokuva saa yksilöivän tunnuksen. Vuodesta 2000 lähtien valokuvat on kirjattu sähköisen museotietojärjestelmän avulla.

Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman hakemistoja

Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman diaarit (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu diaarikirjoihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman verifikaatit (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman aineistoihin liittyväty tiedot on kirjattu verifikaatteihin.

Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman kuvaluettelot (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman aineistot on kirjattu kuvaluetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman henkilökortistot
Henkilökortistoihin on kirjattusuomalais-ugrilaisen kuvakokoelman hallussa olevat luetteloidut henkilökuvat aakkosjärjestykseen sukunimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman tekijäkortisto
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman tekijäkortistoon on kirjattu kuvien tekijät (valokuvaaja, piirtäjä, kaivertaja ym.) aakkosjärjestyksessä nimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman asiasanakortisto
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman asiasanakortistoon on kirjattu kuvat asiasanojen mukaan kansoittain, pääluokittain ja paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman topografinen luettelo
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan suomalais-ugrilaisen kuvakokoelman topografiseen luetteloon on kirjattu kuvat alueittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Yleisetnografisen kuvakokoelman hakemistoja

Yleisetnografisen kuvakokoelman diaarit (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat yleisetnografisen kuvakokoelman aineistot ja niitä koskevat tiedot on kirjattu diaarikirjoihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Yleisetnografisen kuvakokoelman verifikaatit (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa oleviin yleisetnografisen kuvakokoelman aineistoihin liittyvät tiedot on kirjattu verifikaatteihin.

Yleisetnografisen kuvakokoelman kuvaluettelot (tilattava nähtäväksi)
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevat yleisetnografisen kuvakokoelman aineistot on kirjattu kuvaluetteloihin. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on kirjattu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Yleisetnografisen kuvakokoelman henkilökortistot
Henkilökortistoihin on kirjattu yleisetnografisen kuvakokoelman hallussa olevat luetteloidut henkilökuvat aakkosjärjestykseen sukunimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Yleisetnografisen kuvakokoelman tekijäkortisto
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan yleisetnografisen kuvakokoelman tekijäkortistoon on kirjattu kuvien tekijät (valokuvaaja, piirtäjä, kaivertaja ym.) aakkosjärjestyksessä nimen mukaan. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Yleisetnografisen kuvakokoelman asiasanakortisto
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan yleisetnografisen kuvakokoelman asiasanakortistoon on kirjattu kuvat asiasanojen mukaan pääluokittain ja alueittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

Yleisetnografisen kuvakokoelman topografinen luettelo
Museoviraston kuvakokoelmien hallussa olevaan yleisetnografisen kuvakokoelman topografiseen luetteloon on kirjattu kuvat alueittain aakkosjärjestyksessä. Vuodesta 1995 lähtien kuva-aineistot on luetteloitu sähköisten museotietojärjestelmien avulla.

 SivukarttaSivu päivitetty 25.2.2016
© Museovirasto