Vasen-bg Museovirasto  
Henkilöhakemisto YhteystiedotPalaute

På svenska | In English

Oikea-bg

Suomen museot online -  toimintakaavio ja hinnasto


Suomen museot online -järjestelmä on avoin ja siihen voivat liittyä kaikki halukkaat museot ja muut kokoelmat. Järjestelmän toiminnan periaatekuva on esitetty seuraavassa.

Tiedonsiito kaavio

Jokainen museo voi liittää kokoelmansa tai haluamansa osan siitä kokoelmaselailun piiriin. Museo tarvitsee ohjelman, joka tekee halutun poiminnan museon kokoelmahallintajärjestelmästä ja muuttaa ne siirtotiedoston määrittämään muotoon. Siirtotiedoston avulla museoiden kokoelmatiedoista haluttu osa kopioidaan Suomen museot online -palveluun julkisesti selattavaksi. Siirtotiedoston kuvaus löytyy oheisen linkin takaa pdf Suomen museot online-rajapinta (212 KB). Rajapintaohjelmassa myös tehdään valinta niistä kentistä, jotka halutaan avata yleiselle selailulle Suomen museot online- järjestelmän kautta. Samoin museo itse päättää mitkä kuvat se haluaa siittää selailuun. Yhdestä kohteesta voi olla yksi tai useampi kuva.

Museon tai kokoelmanhaltijan täytyy myös tehdä sopimus tietojen siirrosta ja järjestelmän ylläpidosta.

Suomen museot online -palvelussa Museovirasto ylläpitää palvelun tarvitsemia ohjelmistoja ja laitteistoja. Museoviraston vastuulla on myös palveluun liittyvä ohjeistus, kehitystyö ja palveluun liittyvä tietoturva.

Palveluun kokoelmatietojaan toimittavan museon vastuulla ovat toimitettaviin tietoihin liittyvät tekijän- ja muut oikeudet. Lisäksi museo vastaa rajapintajärjestelystä omaan kokoelmahallintajärjestelmäänsä. Museovirasto auttaa tarvittaessa rajapinnan määrittelyssä.

Suomen museot online hinnasto 2010

 

  Veroton hinta

    Alv 24 %

      HINTA

Liittymismaksu

99,19

23,81

123,00

Vuosittainen käyttömaksu

247,58

59,42

307,00

Koulutus/päivä + matka- ja majoituskustannukset
 243,55  58,45  302,00
 

 
Lisätietoja antaa erikoissuunnittelija Helena Ojala, helena.ojala@museovirasto.fi, puh. 0295 33 6136

 SivukarttaSivu päivitetty 3.1.2018
© Museovirasto