Sievi

Sievin kirkko ympäristöineen

Kuvaus:

Sievin kirkon ympäristö on säilyttänyt perinteisen ilmeensä. Sievin puukirkko rakennettiin Mikko Karjalahden johdolla 1859-61 (L.I.Lindqvist). Muodoltaan kirkko on länsitornillinen, pitkänomainen ristikirkko. Sitä on korjattu mm. 1945 (K.S.Kallio) ja 1979-80. Kirkon läheisyydessä on kaksi hautausmaata, toinen kirkon kaakkoispuolella, toinen pohjoispuolella. Molemmilla hautausmailla on ruumishuoneet viime vuosisadalta.
-Kirkon välittömässä läheisyydessä, seurakuntakodin vieressä on vanha, hirsinen lainajyvästön makasiini vuodelta 1865. Se sisustettiin museoksi 1986.
-Kirkon eteläpuolella on Sievin kirkkoherranpappilan rakennusryhmä, joka rakennettiin samaan aikaan kirkon kanssa. Puinen päärakennus valmistui 1863 (M.Karjalahti), väentupa ja puotihuoneet 1864. Navetta on 1930-luvulta. Pihapiirin ulkopuolella on pappilan hirsinen jyväaitta vuodelta 1866.