Espoo

Otaniemen campusalue

Kuvaus:

Teknillisen korkeakoulun ja VTT:n Otaniemen laitos- ja asuntoalueet toteutettiin 1949 pidetyn asemakaavakilpailun voittaneen Alvar Aallon suunnitelman pohjalta 1950- ja 60-luvuilla. Teknillisen korkeakoulun päärakennus rakennettiin 1965-69 (A.Aalto), lämpövoimala 1962-63 (A.Aalto), ostoskeskus 1960-61 (A.Aalto), lämpöteknillinen laboratorio 1960-63 (A.Aalto), Teekkarikylä 1950-54 (H.Siren) ja 1970-73, Otaniementien asuntoalue 1952-62 (K. ja H.Siren) sekä Dipoli 1966 (Raili ja Reima Pietilä). Tulipalossa 1976 tuhoutunut Otaniemen kappeli (K. ja H.Siren) rakennettiin uudestaan vuoden 1957 asuun 1977?. Aarnivalkean koulu on vuodelta 1957 (K. ja H.Siren) Otaniemen campusalueeseen liittyy kiinteästi Hagalundin kartanoalue. Kartanon kaksikerroksinen puinen päärakennus on 1810-luvulta, nykyasun ollessa 1880-luvulta. Kartanoalueella on puiston ympäröimänä kolme muuta vanhaa asuin- ja talousrakennusta.