Seminaarialue

Kuvaus:

Tammisaaren seminaariperustettiin entiselle Latokartanon alueelle 1871. Seminaarin entinen päärakennus on valmistui 1873. Sitä on jatkettu vuosisadan vaihteessa voimistelusaliosalla. Myös johtajan puinen asuinrakennus on seminaarin perustamisen ajoilta. Ruokalana toiminut rakennus on vuodelta 1900. Seminaarin internaattina toiminut puurakennus on rakennettu 1780-luvulla Latokartanon päärakennukseksi. Toinen, tiilirakenteinen ja rapattu asuinrakennus on niin ikään latokartanon aikaisia, eräiden arveluiden mukaan peräti 1680-luvulta. Myös pieni luhtiaitta periytyy latokartanon aikakaudelta. Vanhoja seminaarirakennuksia ympäröi puisto, joka on osin kartanon ajoilta. Seminaarin rakennuksissa on vuodesta 1978 toiminut Tammisaaren tekninen koulu.