Vasen-bg Museiverket   Registret för personal KontaktuppgifterRespons

Suomeksi | In English

Oikea-bg

Museiverkets bibliotek


Museoviraston kirjasto
The National Board of Antiquities Library

Sturenkatu 2a:n rakennus
Foto: Liisa Tuomikoski, Museiverket.

Sturegatan 2a, Helsingfors
PB 913, 00101 Helsingfors

Tfn 0295 33 6060
Växeln 0295 33 6000
e-post: kirjasto@museovirasto.fi

Kundbetjäning tis-tor 10-16
Självbetjäning tis-tors 9-10 och fre 9-16
må stängt, juli stängt
Biblioteket är stängt 27.12.2017-8.1.2018

Avvikande öppettider
Karta och tillägsinformation


Museiverkets bibliotek övergår till självbetjäning vid avhämtning av reservationer. Reserverade böcker står på bokkärran, som befinner sig nära låneautomaten. Reservationer är ordnade enligt kundens namn. Reserverade böcker kan avhämtas då kunden har fått ett meddelande om saken. Kunden lånar själv boken med en automat. Om du inte vill att dina reservationer står på öppen hylla under ditt namn, skall du meddela biblioteket. Anmälan kan göras till vilket som helst Helka-bibliotek, och efter det kan du som förut hämta reserverat material från disken.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Museiverkets bibliotek är ett specialbibliotek som är öppet för alla. Det har specialiserat sig på kulturhistoria och på skyddet av kulturarv. Centrala ämnesområden är arkeologi, historia, etnologi, museologi, konsthistoria och byggnadsskydd.

En del av litteraturen i bibliotekets samling kan lånas, en annan del har placerats i referensbibliotek även inom Finlands nationalmuseum eller i Museiverkets övriga verksamhetsställen.

Största delen av bibliotekets material har katalogiserats i databaserna HELKA, MELINDA och FINNA. Böckerna utlånas med HELKA-bibliotekskort. Böcker ur Finlands sjöhistoriska museums bibliotekssamling i Informationscentret Vellamo i Kotka är katalogiserade i databasen KAAKKURI och kan lånas i Helsingfors via Museiverkets bibliotek.

Böcker kan även återlämnas i en returlåda som befinner sig under huvudtrapporna vid Sturegatan 2a.
Databasen HELKA

Portal för nättidningar

Prislista: bibliotekstjänster

Prislista: fotokopia, output och scanning

Respons till biblioteket SidkartaSenast uppdaterad 24.11.2017
© Museiverket