Vasen-bg Museiverket   Registret för personal KontaktuppgifterRespons

Suomeksi | In English

Oikea-bg
Information om bilderna
BILDSAMLINGARNA
Forskarrum för Museiverkets kunder
KUNDTJÄNSTSAMLINGARAKTUELLTKONTAKTUPPGIFTER

Kundtjänst

Bildsamlingarna:
kuvakokoelmat@museovirasto.fi
tel. 0295 33 6100
Besöksadress och öppetider
 
Journalistiska bildarkivet JOKA:
joka@museovirasto.fi
tel. 0295 33 6127

Museiverket har under en CC BY 4.0 -licens publicerat fler än 100 000 lågupplösta bilder och gjort dem fria att användas i webbtjänsten kuvakokoelmat.fi och Finna. Om de tekniska egenskaperna för bildfilerna är tillräckliga, kan man kostnadsfritt ladda ner bilderna direkt från tjänsten och använda dem i enlighet med licensvillkoren.

För högupplösta bilder debiterar vi material- och användningskostnader enligt prislistan. De högupplösta digitaliserade bilderna kan granskas och köpas via webbtjänsten kuvakokoelmat.fi. Om den önskade bilden inte finns i tjänsten, kan du beställa den via vår kundtjänst.

Bilder i Bildsamlingarna kan beställas till påseende i Museiverkets kundbetjäningslokaler. Bilder beställs med det elektroniska formuläret för beställning av material. Med samma formulär kan du också beställa material från arkivet och biblioteket till påseende i kundbetjäningslokalerna.

Den ursprungliga bildens skick, upphovsrättigheter och frågor kring identitetsskydd kan begränsa bildernas tillgänglighet och användning. Såvida det inte finns några begränsningar kan du vid behov även beställa en digital kopia eller en papperskopia av bilden samt rättigheter till att publicera den.

Bildsamlingarna ger även råd kring förvaring av bilder.

Kuvakokoelmat.fi

Finna


Bildtjänster

Användarregler (pdf)


Facebook bw
Flickr


 SidkartaSenast uppdaterad 31.8.2017
© Museiverket