Vasen-bg Museiverket   Registret för personal KontaktuppgifterRespons

Suomeksi | In English

Oikea-bg
En ny publikation om livet i Olofsborg

En ny publikation om livet i Olofsborg


Museiverkets nya publikation ”I skydd av murarna – livet i Olofsborg” berättar med bilder och ord om borgens vardagsliv och användning i försvarssyfte under de förgångna århundraden. Boken presenterar den nya utställning ”Om murarna kunde berätta” i Olofsborg.

Olofsborg uppfördes som en militär bas och skydd för bosättningen. Borgens alla delar och utrymmen har ursprungligen byggts uttryckligen för militära ändamål. Förutom detta behövde man sörja för vardagen med mat, dryck och boende för borgfolket. Boken beskriver hur utrymmen i Olofsborg har utformats på så sätt som de ser ut i dag. Samtidigt kan läsare delta i en virtuell tidsresa i Olofsborg. 

Boken är illustrerad med ritningar som presenterar historiska figurer som har levat i Olofsborg, till exempel borgfogden Clemens Krook och väverska Anna. Därtill finns det fotografier om föremål som har hittats i borgens restaureringar under 1960- och 1970-talet.

Boken är pubilicerat på fyra språk, finska, svenska, engelska och ryska.
 I skydd av murarna - livet i Olofsborg

Päivi Hakanpää och Johanna Nordman
I SKYDD AV MURARNA – LIVET I OLOFSBORG
Museiverket 2011, 40 s., häftad, ISBN 978-951-616-222-8, 12 € (inkl. moms)

Ytterligare information:
forskare Päivi Hakanpää, tel. 040 128 6234, paivi.hakanpaa@nba.fi
arkitekt Johanna Nordman, tel. 040 128 6173, johanna.nordman@nba.fi

I skydd av murarna -boken säljs i museibutiken i Olofsborg och i Finlands Nationalmuseum (Mannerheimvägen 34, Helsingfors) samt i virtualbokhandeln Granum.

Museiverkets publikationer kan också beställas mot postförskott. Då läggs förpacknings- och sändningskostnader till priset. Beställningar sänds under adress: Museiverket, Publikationsbeställningar, PB 913, 00101 Helsingfors eller per e-post: kirjatilaus@nba.fi.

Tilläggsinformation om Museiverkets publikationer.


 SidkartaSenast uppdaterad 26.1.2018
© Museiverket