Vasen-bg Museiverket   Registret för personal KontaktuppgifterRespons

Suomeksi | In English

Oikea-bg
Finland är värd för den största europeiska konferensen i arkeologi

Finland är värd för den största europeiska konferensen i arkeologi


Arkeologer och medeltidsforskare träffas i Helsingfors 29.8–1.9.2012. Till konferensen som ordnas European Association of Archaeologists (EAA) väntas över tusen deltagare. Samtidigt ordnas en MERC-konferens för medeltidsforskare i Helsingfors. Det är fråga om den största träffen för forskare i branschen som någonsin ordnats i Finland.

Det vetenskapliga programmet under den tre dagar långa konferensen består av 80 sessioner med olika teman. Under konferensen hörs ca 800 anföranden. Teman under konferensen är tolkning av arkeologiskt material, marinarkeologi, förvaltning av det arkeologiska arvet samt arkeologi som en del av dagens samhälle.

Deltagarna har möjlighet att delta förutom i det vetenskapliga programmet, i utfärder till intressanta platser i Södra Finland såsom medeltida boplatser i Egentliga Finland och Tavastland samt fästningar och krigstida platser i Nordöstra Finland.

Konferensens vetenskapliga program har planerats endast för EAA-medlemmar. Ackrediterade representanter för media har dock en begränsad möjlighet att följa med konferensen. Ackreditering är möjligt vid konferensens infopunkt och presscenter som finns i Porthanias nedre aula vid Helsingfors universitet Universitetsgatan 3.

Ansvariga för ordnandet av konferensen är Helsingfors universitet, Museiverket och Finska Fornminnesföreningen rf. Samarbetspartner är Arkeologiska sällskapet i Finland, Uleåborgs universitet och Åbo universitet.

EAA-konferensens webbplats finns på adressen www.eaa2012.fi

Ytterligare information:
forskare Esa Mikkola, Museiverket, tfn 040 128 6261, esa.mikkola@nba.fi
professor Mika Lavento, Helsingfors universitet, ämnet arkeologi, tfn 09 191 23578, mika.lavento@helsinki.fi
EAA

 SidkartaSenast uppdaterad 8.8.2017
© Museiverket