Vasen-bg Museiverket   Registret för personal KontaktuppgifterRespons

Suomeksi | In English

Oikea-bg
Utställingen ”Samlare - mot andra världar” har öppnats i Tavastehus slott

Utställingen ”Samlare - mot andra världar” har öppnats i Tavastehus slott


På utställningen ”Samlare - mot andra världar” i Tavastehus slott presenteras samlare och privata samlingar från Tavastland samt samlande som hobby. På utställningen visas samlingar av tjugo samlare och dessutom samlingsföremål som Tavastehus stads historiska museum har fått som donationer under de senaste hundra åren. Utställningen är öppet till 16.3.2013

Också barnen och ungdomarna vid skolan för bildkonst och hantverk, Aimokoulu, har sammanställt sin egen samlarvärld på utställningen. Samlarnas samlingar tar oss med på en resa till andra tider, platser eller till en annorlunda verklighet. Industrialiseringen och massproduktionen har sedan 1800-talet skapat omkring oss en astronomisk mängd föremål som ger samlandet helt nya dimensioner.

Samlingsintresset begränsas inte enbart till frimärken, fjärilar eller antika föremål, utan man kan samla på vad som helst: föremål, idéer, upplevelser. I de privata samlingarna finns även enorma mängder kulturarv lagrade i materiell form.

Utställningen är producerat av Tavastehus stads historiska museet och förverkligats i samarbete med Museiverkets Tavastehus slott, Voionmaa opisto, Aimokoulu och tjugo samlare från Tavastland.
Muolaan kirkko
Muolaa kyrka byggd av Erkki Känkänen.
Foto: Krista Luoma

 SidkartaSenast uppdaterad 8.8.2017
© Museiverket