Vasen-bg Museiverket   Registret för personal KontaktuppgifterRespons

Suomeksi | In English

Oikea-bg
Den nya guideboken om Hvitträsk finns också på svenska och engelska

Den nya guideboken om Hvitträsk finns också på svenska och engelska


Hvitträsk opasHvitträsk är en nationalromantisk byggnad i Kyrkslätt som planerades av arkitekttrion Herman Gesellius, Armas Lindgren och Eliel Saarinen och användes som arkitektfamiljernas hem och kontor. Idag är Hvitträsk museum och fungerar som ett helhetskonstverk, där den nationalromantiska andan kan skönjas i såväl byggnaderna och föremålen som trädgården.

I den nya guideboken om Hvitträsk presenteras Hvitträsks interiörer samt gårdens övriga byggnader och trädgården. Dessutom berättar publikationen om byggnadens historia samt om invånarna och deras vardag på Hvitträsk.
Guideboken har utkommit på tre språk, finska, svenska och engelska, och kan köpas på Hvitträsk, i Finlands nationalmuseums museibutik samt per postorder. Boken kostar 12 €.

Guideboken har illustrerats och tryckts med stöd av det internationella Partage Plus-projektet. Vid de 23 museer som deltar i projektet digitaliseras totalt cirka 75 000 art nouveau/jugend-objekt i Europeana-databasen som presenterar Europas kulturarv.

Jouni Marjamäki
HVITTRÄSK GUIDEBOK

2013, 96 s., häftad, ISBN 978-951-616-239-6, 12 € (exkl. moms)

Beställning av recensionsexemplar:
Marknadsföringsplanerare Sari Häkkinen, tfn 040 128 6043, sari.hakkinen@nba.fi

Museiverkets publikationer säljs i Nationalmuseets museibutik (Mannerheimvägen 34, Helsingfors).
Publikationer kan också beställas mot postförskott. Beställningar sänds under adress: Museiverket, Publikationsbeställningar, PB 00101 Helsingfors eller per e-post: kirjatilaus@nba.fi
Museiverkets publikationer säljs även av den virtuella bokhandeln Granum (http://granum.uta.fi/granum)

 SidkartaSenast uppdaterad 26.1.2018
© Museiverket