Vasen-bg Museiverket   Registret för personal KontaktuppgifterRespons

Suomeksi | In English

Oikea-bg
Museiverkets avdelning Arkiv- och informationstjänster har öppet längre på torsdagar

Museiverkets avdelning Arkiv- och informationstjänster har öppet längre på torsdagar


Vid kundtjänsten för Museiverkets bibliotek, arkiv och bildsamlingar provas längre öppethållningstider. Från mars till maj har kundtjänsten öppet ända till klockan 18 på torsdagar. Under den förlängda öppethållningstiden kl. 16–18 är det praktikanter som betjänar vid disken. Då är det möjligt att använda bibliotekets öppna samlingar samt att låna och returnera material. I arkivets och bildsamlingarnas gemensamma kundbetjäningslokal är det möjligt att granska på förhand beställda arkiv- och bildmaterial samt göra material- och bildbeställningar. Kvällstid hämtas dock inget material från lagret. Under försöket utreds huruvida det är nödvändigt eller inte att ha kvällsöppet.

Det är även möjligt att bekanta sig med Museiverkets material elektroniskt. Museiverket har öppnat sina material i arkivens, bibliotekens och museernas gemensamma Finna-söktjänst och Museernas Finna samt digitaliserat bland annat rapporter om arkeologi och byggd miljö i Kulturmiljöns registerportal. Även bilder har digitaliserats med hjälp av ett tilläggsanslag.

Finna
Museernas Finna
Kuvakokoelmat.fi
Kulturmiljöns registerportal

Kundtjänst för Museiverkets avdelning Arkiv- och informationstjänster, materialförteckningar och blanketter för beställning av material


De nya öppettiderna för Museiverkets arkiv, bildtjänster och bibliotek är från början av mars till slutet av maj följande:

tis, ons, fre: kl. 10–16
tors: kl. 10–18 (skärtorsdagen kl. 10–16, Kristi himmelsfärdsdag stängt)
mån: stängt

För ytterligare information kontakta: Museiverket, avdelningen Arkiv- och informationstjänster, bibliotekschef Tuija Siimes, tuija.siimes@nba.fi, tfn 040 128 6061, Sturegatan 2 A, Helsingfors
Museoviraston kirjaston lukunurkkaus
I läshörnan på biblioteket kan man läsa i lugn och ro. Bild: Soile Tirilä, Museiverket

 SidkartaSenast uppdaterad 26.1.2018
© Museiverket