Vasen-bg Museiverket   Registret för personal KontaktuppgifterRespons

Suomeksi | In English

Oikea-bg
Alla tiders kort nu till salu

Alla tiders kort nu till salu


Museernas historiska gemensamma inträdesbiljett Museikortet har tagits i bruk. Kortet berättigar till så många extra förmånliga besök på nästan 200 museer som kortinnehavaren vill. Museikortet kan köpas till exempel på Nationalmuseet. Även de övriga museerna i Nationalmuseets museifamilj, Finlands sjöhistoriska museum, Ekudden, Hvitträsk, Tavastehus slott och Olofsborg som har öppet året om samt Fölisöns friluftsmuseum, Villnäs, Frugård och Urajärvi herrgård som har öppet på sommaren är museer där Museikortet kan köpas och som man med kortet kan besöka.

Museikortet är en utmärkt gåva som erbjuder rekreation, trevliga aktiviteter och oförglömliga stunder i vardag och fest och håller mottagaren aktiv året om.

Museikortet gäller ett år åt gången och kostar 54 euro, det vill säga inte ens 15 cent om dagen. Kortet är en personlig inträdesbiljett med vilken kortinnehavaren kan besöka samtliga Museikortmuseer så ofta som hen vill och kan. Alla de viktigaste kulturhistoriska museerna, konstmuseerna och specialmuseerna i Finland, de regionala museicentralerna samt ett flertal lokala museiobjekt har anslutit sig till kortsystemet. Det sydligaste kortmuseet är Hangö museum och det nordligaste Samemuseet Siida i Enare.

En omfattande förteckning över Museikortmuseerna och -besöksmålen finns på adressen Museot.fi/museokortti (på finska).

Museikortet är Finlands Museiförbunds projekt. Finlands Museiförbund är centralorganisation för de finländska konst- och vetenskapsmuseerna samt konsthistoriska museerna. http://www.museoliitto.fi/se.php
Museokortti

 SidkartaSenast uppdaterad 26.1.2018
© Museiverket